Abit 875p canterwood efsane overclock anakarti

Ana sayfa › Forumlar › Overclock & Performans Tuning › İşlemci & RAM Hız Aşırtma (Overclocking) › Abit 875p canterwood efsane overclock anakarti

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61311 Yanıtla
    User AvatarArchon_99
    Katılımcı

Abit IC7-MAX3 kullanıyorum, Northwood 3.0 GHz işlemciyi 3.6 GHz’e overclock yaptım. OTES kapağının altındaki kondansatörlerin üstüne elimi dokundurdum, tünelin içi fırın gibi 75 derece olmuş. Bu plastik tünel havayı tahliye mi ediyor yoksa sıcaklığı içeride mi hapsediyor?

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #61313 Yanıtla
    User AvatarKablo Duzeni Hastasi
    Katılımcı

@archon_99 yazdı:
    “Abit 875p canterwood efsane overclock anakarti”

Hocam o anakart 2003’te uzay gemisi gibiydi! Şeffaf pleksiglas kapağın altında parlayan mavi LED’ler, kutusundan çıkan yuvarlak Abit mavi IDE kabloları.

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ama o OTES fanı tam bir baş belasıydı.

Geceleri bilgisayar açıkken uyuyamazdık sesinden. En sonunda tünelin plastiğini söküp MOSFET’lerin üstüne 80mm sessiz Akasa fan bağlamıştım.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #61316 Yanıtla
    User AvatarBülent Kaplan
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden bağladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
Yanıtla: Abit 875p canterwood efsane overclock anakarti
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT