Aio radiator screw pierced water channel leak

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Aio radiator screw pierced water channel leak

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #66032 Yanıtla
    User AvatarSerdartr
    Katılımcı

radyatöre fan takmadan kasanın üstüne vidalayacaktım kutudaki uzun vidayı sıktım radyatör delindi su damlamaya başladı garantiye girer mi

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #66041 Yanıtla
    User AvatarTayfun Aslan
    Katılımcı

Hocam dur sakinleş ve tornavidayı masaya bırak usta, durumu ikiye ayıralım: Can kaybı var mı yoksa sadece estetik mi, hemen anlayalım! Radyatörün Anatomisi (İki Farklı Yapı):.

Radyatörün üst haznesi mutlaka pompa bloğundan daha yukarıda kalmalıdır; aksi halde pompa çarkı hava emip vızıldamaya başlar ve ömrü kısalır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Soğutma Petekleri (Fins): Vida deliklerinin hemen altında gördüğün o akordeon gibi zikzaklı incecik alüminyum yapraklar sadece havanın temas ettiği pasif ısı dağıtma ızgaralarıdır.

İçlerinde ASLA su dolaşmaz!. Su Kanalları (Water Channels / Tubes): Peteklerin arasında uzanan, boydan boya giden kalın boru hatlarıdır; suyun ve basıncın aktığı yer burasıdır!

Kaliteli radyatörlerde vida delikleri bu su kanallarının tam üstüne değil, kanalların arasına denk getirilir veya vidanın derine inmesini engelleyen koruma plakası (screw shield) konur. Senin Durumun Hangisi?

(Hayati Test):. Senaryo A (Petek Ezilmesi.

Tehlikesiz): Eğer o gelen ses zikzaklı yaprakların ezilme sesiyse ve vida delikten içeri girip sadece o ince yaprakları yana doğru büküp ezdi ise HİÇBİR ŞEY OLMAZ!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:36’te (AIO mount position is explained and why it’s bad for the cooling) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Adana (Seyhan)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #66050 Yanıtla

Hocam fan olmadan radyatörü kasanın tavanına uzun vidayla vidalayayım dedim, vida radyatörü boydan boya deldi. PC’yi açtım 10 dakika sonra ekran kartının üstüne şakır su aktı RTX 3070 yandı.

Kullanma kılavuzuna bakmadan vida sıkmayın!

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #66068 Yanıtla
    User AvatarSerdartr
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

📍 İstanbul (Kadıköy)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #66079 Yanıtla
    User AvatarBerkay E.
    Katılımcı

@serdartr yazdı:
    “Aio radiator screw pierced water channel leak”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    #66099 Yanıtla
    User AvatarMacunTasiran
    Katılımcı

@serdartr yazdı:
    “Aio radiator screw pierced water channel leak”

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Aio radiator screw pierced water channel leak konusundaki #66050 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet