Windows 11 vrr ayari acilmali mi kapatilmali mi

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Windows 11 vrr ayari acilmali mi kapatilmali mi

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68491 Yanıtla

Windows 11 Grafik Ayarları’ndaki ‘Değişken Yenileme Hızı (VRR)’ anahtarı G-Sync ile çakışır mı?

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #68494 Yanıtla
    User AvatarCihan Kılıç
    Katılımcı

Hocam kral Windows 11’deki HAGS ayari DLSS 3 Frame Generation icin zorunludur ama pencereli oyunlarda buyuk bir cakisma yaratir. Masaustunde video oynarken DWM pencere yoneticisi 60 Hz sinyal uretir, oyun ise 144 Hz calisir.

Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. HAGS acikken Windows hangi uygulamanin kare zamanlamasini GPU’ya oncelik verecegini sasirir; monitorun G-Sync frekansi 60 ile 144 Hz arasinda cilgin gibi ziplar ve ekranda parlaklik titremesi (flicker) baslar.

Cozum: Oyunu kesinlikle ‘Ozel Tam Ekran’ (Exclusive Fullscreen) yap ya da yan ekrandaki tarayicinin ‘Donanim Hizlandirmasi’ni kapat.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
    #68497 Yanıtla
    User AvatarPazarliksiz7
    Katılımcı

@single_channel_pisman12 yazdı:
    “Windows 11 vrr ayari acilmali mi kapatilmali mi”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
Yanıtla: Windows 11 vrr ayari acilmali mi kapatilmali mi
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet