Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › amd freesync tier list 120hz zorunluluşu
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 3 gün 18 saat önce
Selcuk10 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
throttlestopKatılımcıKullanıcı:** tolga_hdr* “Standart bir monitörde HDR açıp FreeSync açtışığımda oyunlarda giriı gecikmesi tavan yapıyor. FreeSync Premium Pro sertifikalı bir monitörde GPU doırudan monitörün HDR parametrelerini nasıl kontrol ederı
? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."? Balıkesir (Karesi)
Alperen06KatılımcıHocam can ve Tolga kardeşim selamlar. AMD’nin FreeSync sertifikasyon katmanları sadece pazarlama etiketleri değil; katı donanımsal test ve ekran mühendisliği kriterlerine dayanır.
Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu üç kademenin bilimsel farkları şunlardır: AMD FreeSync (Standart / Temel Kademe):.
Gereksinim: Sadece temel Değişken Yenileme Hızı (VRR) sunar. 60Hz monitörlerde bile bulunabilir.
Büyük Kusur: LFC (Düşük Kare Hızı Telafisi) YOKTUR! Monitörün VRR aralığı örneğin 48-75Hz ise, oyun içinde FPS 47’ye düştüğü an FreeSync devreden çıkar ve ekran takılmaya (Stutter) başlar!
AMD FreeSync Premium (Oyuncular İçin Altın Standart):. Gereksinim 1: En az FHD çözünürlükte 120\t Hz veya daha yüksek yenileme hızı şarttır.
Gereksinim 2: LFC (Low Framerate Compensation) ZORUNLUDUR! Eğer oyun içi FPS monitörün taban sınırının (örneğin 48Hz) altına düşerse (diyelim ki FPS 35 oldu); monitör her kareyi iki kez göstererek paneli 70\t Hz hızında çalıştırır!
Böylece FPS 30’a çakılsa bile yırtılma ve takılma asla yaşanmaz! *AMD FreeSync Premium Pro (Zirve Nokta.
HDR Devrimi!): Tolga’nın bahsettiği o devasa gecikme farkı tam burada yatar:.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:36’te (Explains when to use G-SYNC, V-SYNC, and AMD FreeSync monitors for optimal) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
https://www.youtube.com/watchıv=Xdiru8M-7Kw&t=96s
💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS💬 "ZFS pool scrub: 0 errors."📍 Ankara (Çankaya)
Zafer05KatılımcıHocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar💬 "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
throttlestopKatılımcıDediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.
Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.
? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."? Balıkesir (Karesi)
Selcuk10KatılımcıÇözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.
💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB💬 "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."📍 Erzurum (Yakutiye) -
YazarYazılar