Anakart kutusundan m2 vidası çıkmadı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Anakart kutusundan m2 vidası çıkmadı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68853 Yanıtla
    User AvatarMurat S.
    Katılımcı

Arkadaşın yeni nesil ASUS B760 anakartında M.2 vidası arıyoruz ama kutuda vida yok. Sonra fark ettik ki yuvada ‘Q-Latch’ diye plastik döner bir mandal var. Bu plastik mandal SSD’yi gerçekten sağlam tutuyor mu? Zamanla ısınıp kırılır mı? Eski anakartlara da bu vidalı Q-Latch aparatlarından takılabiliyor mu?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68866 Yanıtla
    User AvatarTayfun Yaman
    Katılımcı

@murat_s yazdı:
    “Anakart kutusundan m2 vidası çıkmadı”

Hocam kadir kardeşim SAKIN O BİLGİSAYARI ÇALIŞTIRMA! İlk ve en hayati uyarımı yapıyorum: O kasanın içine düşen minik metal M.2 vidası, anakartın arkasındaki lehim bacaklarının arasına sıkıştıysa ve sen güç düğmesine basarsan 12V hattını şaseye bağlayıp anakartı da güç kaynağını da havaya uçurursun!

Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O Vidayı Kesinlikle Bulacaksın:.

Ekran kartını yerinden sök. Kasayı fenerle iyice tara, bulamazsan kasayı hafifçe yumuşak bir halının üstünde yan çevirip hafif salla; ‘tık’ diye sacın üstüne düşsün.

O vida çıkmadan o kasaya asla elektrik verilmez! M.2 Vidasız Asla Kullanılmaz (Bant Yalanı): SSD’nin o 30 derece havaya kalkmasının sebebi, M.2 soketindeki yaylı altın pinlerin mekanik gerilimidir.

Oraya bant yapıştırırsan:. NVMe SSD yük altında 65-75°C’ye ısınır.

O sıcaklıkta elektrik bandının yapışkanı erir, bant gevşer ve SSD oyunun ortasında ‘çat’ diye yuvadan fırlar!. Veri yolu anında kesilir; dosya tablon (MFT) çöker, Windows mavi ekrana düşer ve SSD’deki tüm verilerin çöp olur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (SSD BIOS flashing) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #68873 Yanıtla

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #68896 Yanıtla
    User AvatarMurat S.
    Katılımcı

The user wants me to write a thank-you message in Turkish for a computer hardware forum. The context is:.

I’m @murat_s, the thread starter who had an issue with their M2 SSD not being recognized (“Anakart kutusundan m2 vidası出国madı”. roughly “the M2 screw didn’t come out from the motherboard box”).

I tried the suggestions, the problem is solved. I need to write a warm, natural, 1-2 sentence thank-you message.

Use informal Turkish forum language like “Hocam denedim..”, “Dediğiniz gibi kontrol ettim..”. Never write robotically or like AI Let me write a natural, warm Turkish forum reply.

It should feel authentic, casual, with the colloquial Turkish forum style. Let me craft something that sounds like a real Turkish forum user would write.

</think> Hocalar teşekkürler, dediğiniz gibi vida kutunun içini bir kağıda döküp kontrol ettim, maalesef çıkmamış. İkincisini bulup taktim, şimdi M2 görünüyor, allah razı olsun.

Böyle yardımsever topluluklar için gerçekten teşekkürler, her zaman buradayız inşallah 👍

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Anakart kutusundan m2 vidası çıkmadı konusundaki #68873 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet