Athlon l1 koprusu cizme 2b kursun kalem

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68643 Yanıtla
    User AvatarPazarliksiz7
    Katılımcı

Thunderbird çekirdeğinin yanındaki o minik altın noktaları birleştirirken iki köprüyü birbirine temas ettirirsem işlemci yanar mı? Kurşun kalem yerine oto cam rezistans tamir boyası kullanan var mı?

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #68644 Yanıtla
    User AvatarCanY
    Katılımcı

Hocam ah o L1 köprüleri. 2000 yılında okul harçlığımızla 750 MHz Thunderbird alır, cebimizden çıkardığımız Faber-Castell 2B sınav kalemiyle köprüleri birleştirip 1 GHz yapardık!

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Köprüleri çizerken yan yana iki hattı birbirine değdirmemek için büyüteç ve dikiş iğnesi kullanırdık.

Yan köprüye taşarsa asetonlu kulak çöpüyle siler baştan yapardın.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #68649 Yanıtla
    User AvatarRamazan38
    Katılımcı

@pazarliksiz7 yazdı:
    “Athlon l1 koprusu cizme 2b kursun kalem”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Stok fanla yola devam."
    #68654 Yanıtla
    User AvatarPazarliksiz7
    Katılımcı

The user is asking me to write a forum reply as if I’m the person who started the thread (@pazarliksiz7). The thread title was about “Athlon L1 bridge burning with a 2B pencil”.

this is a classic DIY method for burning bridges on older AMD Athlon processors. The user wants me to write a natural, informal Turkish forum reply (1-2 sentences) reporting on the results of trying the suggested steps.

They want it to sound natural and not robotic, using phrases like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..”. Let me write something natural and casual in Turkish.

I should create a realistic reply. Since I don’t know the exact outcome, I’ll write something that fits the context.

trying the bridge burning method. Let me write a natural, informal Turkish forum reply.

</think> Hocam dediğiniz gibi yaptım, 2b kalemle L1 köprüsünü çizdim ama maalesef resetlemeye devam ediyor, bi türlü açılmadı, başka yapabileceğim bir şey var mı?

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Athlon l1 koprusu cizme 2b kursun kalem
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet