Bcastdvr exe yüksek gpu ve ram kullanımı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Bcastdvr exe yüksek gpu ve ram kullanımı

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68134 Yanıtla
    User AvatarYunusY
    Katılımcı

Arkadaşlar Xbox Game Bar açıkken oyunlarda %1 Low FPS değerlerim yerlerde geziyor. Arka plan kaydını OBS Replay Buffer ile değiştirmeli miyim?

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68138 Yanıtla
    User AvatarMorpheus
    Katılımcı

@yunus_y yazdı:
    “Bcastdvr exe yüksek gpu ve ram kullanımı”

Reis rekabetçi oyun oynayan neredeyse tüm esporcuların ilk yaptığı işlem Windows’un bu arka plan kaydını kökten kapatmaktır! Olayın teknik açıklaması şudur: Xbox Game Bar’ın arka plan kaydı (bcastdvr.exe), sen oyun oynarken ekran kartının üzerindeki donanımsal video kodlayıcıyı (NVENC / AMD VCE) ve PCIe veri yolunu aralıksız olarak sömürür.

Hardware Unboxed’ın The Last of Us ve modern oyun testlerinde kanıtladığı gibi VRAM kapasitesi aşıldığında sistem RAM’ine taşma yaşanır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ekran kartı hem oyunu renderlamaya hem de saniyede 60 kare videoyu sıkıştırıp C diskine tamponlamaya (buffer) çalışır; bu durum kritik anlarda VRAM gecikmesi yaratır ve %1 Low FPS değerlerini yerle bir ederek o hissettiğin mikro takılmaları (stutter) üretir!

Kral kliplerdeki o iğrenç ‘Yankı / Çift Ses’ sorununun sebebi ise Game Bar’ın ses yakalama mimarisidir: Game Bar varsayılan olarak hem ‘Windows Ana Çıkış Sesini’ (Discord arkadaşlarının sesi) hem de ‘Kulaklık Geri Dönüşünü’ aynı anda yakalar.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:33’te (Steam ile bir arka plan çalıştırma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 İzmir (Bornova)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #68141 Yanıtla
    User AvatarPars_7
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Muğla (Bodrum)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68144 Yanıtla
    User AvatarYunusY
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as if I’m the person who opened the thread (@yunus_y). I need to write in a natural, informal Turkish forum style, 1-2 sentences, starting with phrases like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..”.

Let me write something natural and not robotic. I should pick a scenario.

let me go with one where they tried the steps and it’s working or partially working. Let me write something natural and friendly.

</think> Hocam dediğiniz gibi yaptım, önce cache klasörünü temizledim sonra da arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapattım. GPU ve RAM kullanımı bir hayli düştü, artık 70-80 civarına iniyor, sıcaklıklar da normalde 60’ların içinde. Çok teşekkürler, elinize sağlık 🙏

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68148 Yanıtla
    User AvatarEren Acar
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #68159 Yanıtla
    User AvatarQuantum_34
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Kocaeli (Gebze)
    "Stok fanla yola devam."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Bcastdvr exe yüksek gpu ve ram kullanımı konusundaki #68141 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet