Corsair kablosunu seasonic psu ya taktım

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69668 Yanıtla
    User AvatarSiviMetalKorkusu Taş
    Katılımcı

modüler psu için internetten rastgele pcie 8 pin kablo aldım taksam ekran kartına zarar verir mi

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "Stok fanla yola devam."
    #69672 Yanıtla
    User AvatarValkyr
    Katılımcı

Hocam bU BİLGİSAYAR DÜNYASININ 1 NUMARALI ÖLÜMCÜL HATASIDIR! Bileşen tarafındaki soketler (ekran kartına giren 8-pin, anakarta giren 24-pin, SSD’ye giren SATA) standarttır.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. ANCAK GÜÇ KAYNAĞININ GÖVDESİNE GİREN TARAFIN HİÇBİR ENDÜSTRİ STANDARDI YOKTUR!

Corsair, Seasonic, EVGA, ASUS, Thermaltake. Her üretici PSU gövdesindeki soket pinlerini kafasına göre dizer (Pinout)!

Corsair’de Pin 1’de +12V varken, Seasonic’te Pin 1’e Toprak (GND) veya +5V denk gelebilir! Sen Corsair’in kablosunu Seasonic’e taktığın an, 5V ile çalışan SATA SSD’nin mikroçipine doğrudan 12 Volt basarsın!

Ya da +12V hattını doğrudan şasiye kısa devre yaparsın. Saniyenin binde birinde o SSD’nin kontrolcü çipi patlar, duman çıkar ve içindeki veriler sonsuza dek yok olur!

Altın Kural: PSU değiştiğinde istisnasız BÜTÜN eski modüler kablolar sökülür, kutusuna konur. SADECE VE SADECE o yeni PSU’nun kutusundan çıkan kablolar takılır!

Özel sleeved kablo alacaksan bile satıcıya PSU’nun tam modelini (örneğin Corsair Type söylemek zorundasın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Video başlangıcı gösterir) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    #69674 Yanıtla
    User AvatarKablo Duzeni Hastasi
    Katılımcı

Hocam bu hatayı 2 yıl önce yaptım. Eski EVGA kablolarını sökmeyip yeni Corsair PSU taktım.

Güç düğmesine bastım, 2 tane 2 TB Samsung SSD’m ve fan kontrolcüm 1 saniyede kömür oldu. 15 bin liralık ders oldu bana, kablolar asla karıştırılmaz.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #69679 Yanıtla
    User AvatarSiviMetalKorkusu Taş
    Katılımcı

Hocam dediğiniz gibi yaptım, kabloyu doğru yere taktım ama maalesef reset problemi devam ediyor, bilgisayarı kapatıp açarken yine takılı kalıyor. Başka yapabileceğim bir şey var mıdır, yardımcı olabilir misiniz?

Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "Stok fanla yola devam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Corsair kablosunu seasonic psu ya taktım
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 VÆLG SPROG 25 Sprog
🔍