Cs2 de snap tap ve rapid trigger farkı

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Cs2 de snap tap ve rapid trigger farkı

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #63527 Yanıtla
    User AvatarCypher_34
    Katılımcı

hall effect switchlerde çift basma sorunu key chatter olur mu mekanik temas var mı

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "F/P her şeydir."
    #63533 Yanıtla
    User AvatarKutayX
    Katılımcı

@cypher_34 yazdı:
    “Cs2 de snap tap ve rapid trigger farkı”

Hocam e-spor dünyasını son 2 yılda baştan aşağı değiştiren o devrimsel Hall Effect manyetizmasına hoş geldin usta! Durumu fizik ve oyun mekaniğiyle özetleyelim: Klasik Mekanik Switch Nasıl Çalışır?

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. (Sakat Nokta): Geleneksel mekanik klavyelerde iki metal yaprak birbirine değer (fiziksel kontak).

Tuşu 4 mm aşağı bastığında mm’de basış algılanır. Tuşu bırakıp yeniden basabilmen için tuşun yayının yukarı doğru en az 1.5-2 mm geri yükselmesi (Reset Point) şarttır!

Parmağın tuşu kaldırırken geçen o 1-2 milimetrelik mesafe rekabetçi FPS’te devasa bir gecikmedir! Hall Effect (Manyetik) Switch Nedir?

Switch’in içinde hiçbir metal temas yaprağı YOKTUR! Tuşun gövdesinde minik bir Neodimyum Mıknatıs, PCB’nin üstünde ise manyetik alan şiddetini ölçen bir Hall Effect Sensörü bulunur.

Tuş aşağı indikçe sensör manyetik akı yoğunluğunu mikron seviyesinde anlık olarak hesaplar!. Sıfır Mekanik Temas: Metal yaprak olmadığı için fiziksel aşınma, paslanma ve çift basma (Key Chatter) imkansızdır!

Switch ömrü 100+ milyon basıştır! Oyunun Kaderini Değiştiren Özellik: Rapid Trigger!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 04:22’te (Rapid Trigger özelliklerini kullanarak oyundan daha iyi bir deneyim sunar) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #63534 Yanıtla
    User AvatarValkyr_35
    Katılımcı

Hocam ben normal mekanikten Rapid Trigger’lı manyetik klavyeye geçtim, Valorant’ta peek atarken durma hızım o kadar değişti ki rankım Plat’tan Yüce’ye çıktı. Tuşu bıraktığın salise karakter zımba gibi duruyor.

Mekanik klavyeler bu teknolojiden sonra resmen daktilo gibi kaldı.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Bursa (Nilüfer)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #63549 Yanıtla
    User AvatarCypher_34
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "F/P her şeydir."
    #63555 Yanıtla
    User AvatarYiğit Güneş
    Katılımcı

@cypher_34 yazdı:
    “Cs2 de snap tap ve rapid trigger farkı”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Ankara (Çankaya)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #63577 Yanıtla
    User AvatarGökhan Pekcan
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Cs2 de snap tap ve rapid trigger farkı konusundaki #63577 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet