ct1740 ct1748a csp cipi nedir

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57790 Yanıtla
    Paladin_7
    Katılımcı

Elimde CT1740 model eski bir Sound Blaster 16 ISA kart var. Üzerinde boş bir DIP soketi yerine lehimli CT1748A ASP çipi var. Bu çip oyunlarda ne işe yarıyorı Taksam FPS artar mı, DOS oyunlarında ses kalitesini etkiler miı

#57793 Yanıtla
    Yigit04
    Katılımcı

Hocam o soket 1993’te zenginlik göstergesiydi! kartın üzerinde boş dururdu, kutulu ASP yükseltme çipine o zamanın parasıyla dünya para isterlerdi.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER deıiıkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Ama dürüst olayım, oyunlarda hiçbir halta yaramadı.

Sadece Windows 3.11’de ses kaydederken CPU yükünü bir miktar düıürüyordu.

#57805 Yanıtla
    SerkanK
    Katılımcı

@paladin_7 yazdı:
    “ct1740 ct1748a csp cipi nedir”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57811 Yanıtla
    Paladin_7
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#57819 Yanıtla
    EmreY
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: ct1740 ct1748a csp cipi nedir
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT