D5 vs DDC pompa farkı nedir custom sıvı soğutma, Laing D5 su soğutmalı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › D5 vs DDC pompa farkı nedir custom sıvı soğutma, Laing D5 su soğutmalı

• Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 23 dakika önce User AvatarCan B. tarafından güncellenmiştir.
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69627 Yanıtla
    User AvatarCan B.
    Katılımcı

Hidrolik akış eğrisinde (P-Q Curve) debi (Flow Rate) ile basma yüksekliği (Head Pressure) döngü kısıtlamalarına göre nasıl değişir?

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #69630 Yanıtla
    User Avatarfclk_2000
    Katılımcı

@can_b yazdı:
    “D5 vs DDC pompa farkı nedir custom sıvı soğutma, Laing D5 su soğutmalı”

Dostum özel sıvı soğutma (custom loop) dünyasının 20 yıldır tartışılan en büyük hidrolik rekabetine adım atmışsın: Laing D5 vs Laing DDC Pompa! Hangisini seçmen gerektiğini ve iki pompanın tüm teknik artı-eksilerini anlatalım: D5 POMPA (Kralın Tacı.

Gamers Nexus verilerine göre en ideal montaj konumu radyatörü kasanın üst paneline (tavana) egzoz olarak yerleştirmektir, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sessizlik ve Ömür):.

Nasıl Çalışır?: D5 pompa devasa gövdelidir ve ‘Islak Küresel Seramik Yatak’ kullanır. Motorun mili yoktur; manyetik rotor suyun içinde yüzer!

Pompa kendi çalışma ısısını doğrudan dolaşan soğutma sıvısına aktarır. Artıları: İnanılmaz derecede SESSİZDİR!

%60-70 devirde çalışırken kulağını kasaya dayasan bile çalıştığını anlayamazsın. Debi canavarıdır (1500 \t L/h debi basar).

5-10 yıl aralıksız bozulmadan çalışan tank gibi bir pompadır. Eksisi: Boyutu büyüktür, küçük ITX kasalara sığmaz ve basma yüksekliği (3.9\t metre) DDC’ye göre biraz daha düşüktür.

DDC POMPA (Küçük Dev. Yüksek Basınç):.

Nasıl Çalışır?: DDC miniciktir, avuç içine sığar. Fakat inanılmaz bir Statik Basınç (Head Pressure:. Son olarak 7\t metre) üretir!.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_3328c903874a-2-1024×576.jpg[/img]
    (Referans: Soğutucu tabanındaki şeffaf koruma jelatini uyarısı)

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #69634 Yanıtla
    User AvatarGunslinger_34
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #69640 Yanıtla
    User AvatarCan B.
    Katılımcı

The user wants me to write a natural, warm Turkish forum thank-you message. The context: they opened a thread about “D5 vs DDC pump difference for custom liquid cooling, Laing D5 water cooling” and asked for help.

They tried the advice, solved their problem, and now want to thank the forum members. I need to write a 1-2 sentence, very natural and informal Turkish forum thank-you message, using phrases like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi kontrol ettim..”.

It should never sound robotic or AI-like. Let me write this in natural Turkish forum language.

</think> Hocam elinize sağlık, dediğiniz gibi DDC ile D5’in ses ve basınç farklarını tekrar inceledim, sonunda DDC’ye karar verdim ve taktım, tam istediğim gibi oldu. Çok teşekkürler, uğraşıyorsunuz emeğe yazık, allah razı olsun 🙏

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: D5 vs DDC pompa farkı nedir custom sıvı soğutma, Laing D5 su soğutmalı
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet