ddr5 twr 48 mi 96 mi bios ayari

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58117 Yanıtla
    Hasan10
    Katılımcı

Arkadaslar DDR5 belleklerimde tWR degerini 96’dan 48’e indirdim. AIDA64 testini sorunsuz geciyor, mavi ekran da vermiyor ama 3 gun sonra Windows baslarken ‘Otomatik Onarim’a dustu ve oyun save dosyam bozuldu nedenı

#58121 Yanıtla
    Doruk02
    Katılımcı

Hocam kral bellek overclock’unun en tehlikeli, en sinsi parametresi tWR’dir! tWR demek ‘bellek hucresine veri yazildiktan sonra o satiri guvenle kapatmak (Precharge) icin gereken toparlanma suresi’dir.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiıi üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Eger sen bu sureyi cok kisarsan kapasitor hucresi sarjini tam alamaz.

Mavi ekran vermez, TestMem5 testinden bile sans eseri gecebilir ama arkada sessizce veriler eksik yazilir (Silent Data Corruption). 1 hafta sonra Windows’un sistem dosyalari bozulur, fotograflarin acilmaz.

DDR5’te tWR degerini gaza gelip 48 yapma, en guvenli dip sinir 64 veya 72’dir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:46’te (Sisteminizin açılmama ihtimalini azaltmak için BIOS ayarlarını düzenliyoruz) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=z1Im1azFQHo&t=46s

#58126 Yanıtla
    Incehesap Gecesi
    Katılımcı

@hasan10 yazdı:
    “ddr5 twr 48 mi 96 mi bios ayari”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#58132 Yanıtla
    Hasan10
    Katılımcı

@hasan10, sorun çözüldü müı Dediıiniz gibi kontrol ettiıimde problem ortadan kalktı. Teıekkür ederim!

#58140 Yanıtla
    Batuhan T.
    Katılımcı

geçmiş olsun, sistem stabil oldu muı Hocam, DDr5 TWR 48/96 bios ayarlarını doğru olarak yapman için tek bir tavsiyem var: Bios ayarlarinda “XMP” veya “OC” modunu aktif etmeden önce bir kere “Save & Exit” yapmayı ihmal etme.

#58143 Yanıtla
    Outlaw
    Katılımcı

@hasan10 yazdı:
    “ddr5 twr 48 mi 96 mi bios ayari”

geçmiş olsun. Düzenli olarak BIOS güncellemelerini takip edip, sistemini güncel tutarak uzun vadede daha fazla problem yaıamayı önleyebilirsin.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: ddr5 twr 48 mi 96 mi bios ayari
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT