Displayport pin 20 sorunu nedir ters voltaj

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #67369 Yanıtla
    User AvatarMurat34
    Katılımcı

Ucuz DP kablosu aldım bilgisayar açılırken fanlar takılıyor. Pin 20’yi bantla kapatmak çözüm mü?

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Stok fanla yola devam."
    #67371 Yanıtla
    User Avatarfanless_psu
    Katılımcı

@volkan1907 yazdı:
    “Displayport pin 20 sorunu nedir ters voltaj”

Hocam kesinlikle doğaüstü bir olay değil; donanım dünyasının en meşhur, en tehlikeli ve yüzlerce pahalı ekran kartını hurdaya çevirmiş olan ‘DisplayPort Pin 20 Rezaleti’ (DP_PWR Backfeed)! Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:30’te (Sürekli olarak电缆をスキャンし、すべての部分が良好であることを確認しました。) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Konya (Selçuklu)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #67377 Yanıtla
    User AvatarBlackGhost
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Ankara (Keçiören)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #67382 Yanıtla
    User AvatarMurat34
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiğiniz ayarı girdim, şu an donma yapmadan çalışıyor. Konuyu açtığıma değdi, elinize sağlık.

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Stok fanla yola devam."
    #67395 Yanıtla
    User Avatarcl14_b_die
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim hocam. Benzer montajlarda anakart yükseltme vidalarını (standoff) ve I/O sacını baştan hizalamak her zaman hayat kurtarır.

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    #67404 Yanıtla
    User Avatarpcie_riser_pro
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, bu pin 20 işi gerçekten can sıkıcı oluyor ama çözdüğüne sevindim. Aklında bulunsun, uzun vadede riser kablolarının bağlantı noktalarını zaman kontrol et, titreşim veya sıcaklık değişimiyle oksitlenme/gevşeme olabiliyor, istenmedik gerilim geri beslemesi tekrar canlanmasın.

Hayırlı olsun, keyifle kullan! 🔧

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Displayport pin 20 sorunu nedir ters voltaj
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 DİL SEÇİMİ / LANGUAGE 25 Dil
🔍