Dwm exe virüs mü nasıl kapatılır

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Dwm exe virüs mü nasıl kapatılır

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62445 Yanıtla
    User AvatarSentinel_34
    Katılımcı

windows 11 de dwm.exe 4 gb ram yiyor pc açık kaldıkça ram şişiyor sistem kasım kasım kasılıyor sebebi nedir

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #62454 Yanıtla
    User AvatarKasaModifiyesi
    Katılımcı

@sentinel_34 yazdı:
    “Dwm exe virüs mü nasıl kapatılır”

Hocam panik yapma, dwm.exe virüs değildir; Windows’un pencerelerini, saydamlık efektlerini, animasyonlarını ve masaüstü kompozisyonunu ekran kartının 3D motoruyla çizen Desktop Window Manager (Masaüstü Pencere Yöneticisi) çekirdek servisidir. Kapatamazsın, kapatırsan siyah ekranda kalırsın.

Sürücü temizlendikten sonra üreticinin resmi sitesindeki WHQL onaylı kararlı sürümü kurmak çökmeleri bıçak gibi keser, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ama boştayken %50 GPU veya 4-5 GB RAM yemesi kesinlikle bir bellek sızıntısı (memory leak) veya sürücü çakışmasıdır!

Adım Kök Çözüm: Intel Entegre Grafik Sürücüsü Hatası: Eğer sisteminde Intel işlemci dahili grafiği (iGPU) varsa, Intel’in 30.0.101.1191 gibi eski sürümlerinde devasa bir DWM sızıntısı sabıkası vardı; DWM doğrudan Intel iGPU üzerinden RAM’i sömürüyordu. Intel Driver Support Assistant ile dahili grafiğini son sürüme güncelle.

HAGS (Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması) Çakışması: Windows Ayarları -> Sistem -> Ekran -> Grafikler -> ‘Varsayılan Grafik Ayarlarını Değiştir’ -> Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması (HAGS) ayarını kapatıp bilgisayarı yeniden başlat. Birçok NVIDIA ve AMD sürücüsünde DWM’nin GPU kullanımını tavan yaptıran bug bu ayardan kaynaklanır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:21’te (Windows’nin tüm kötü amaçlı yazılımları silme işlemi başlattı) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #62461 Yanıtla
    User AvatarOnur Kaya
    Katılımcı

@sentinel_34 yazdı:

Aynı sorunu yaşadım usta, DWM 6 GB RAM yiyordu bilgisayarı yeniden başlatmadan düzelmiyordu. Meğer HAGS açıkken arkada çalışan Wallpaper Engine ile NVIDIA sürücüsü çakışıyormuş.

HAGS’ı kapattım, DWM anında 80 MB RAM ve %0 GPU kullanımına düştü.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Mersin (Mezitli)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #62474 Yanıtla
    User AvatarSentinel_34
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #62476 Yanıtla
    User AvatarCenk61
    Katılımcı

@sentinel_34 yazdı:

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Stok fanla yola devam."
    #62480 Yanıtla
    User AvatarPaladin_7
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

📍 Samsun (Atakum)
    "Stok fanla yola devam."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Dwm exe virüs mü nasıl kapatılır konusundaki #62474 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet