Ekran kartı kutusundan çıkan 3×8 pin dönüştürücü güvenli mi? Doğrudan

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Ekran kartı kutusundan çıkan 3×8 pin dönüştürücü güvenli mi? Doğrudan

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #63156 Yanıtla
    User AvatarIkinciElAlmam Acar
    Katılımcı

Ekran kartı kutusundan çıkan 3×8 pin dönüştürücü güvenli mi? Doğrudan 12VHPWR kablo kullanmanın avantajı nedir?

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #63166 Yanıtla
    User Avatarİhsan Şahin
    Katılımcı

Hocam kral o kutudan çıkan ahtapot dönüştürücü resmen kasanın içinde bir kablo çöplüğü ve potansiyel bir saatli bombadır! Neden mi?

Igor’s Lab termal kamera kayıtlarına göre dengesiz pin direnci kablo başlığında 100°C üzerine çıkan tehlikeli sıcaklık noktaları oluşturur, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O ahtapot kablo kaskatı ve çok kalındır; kasanın yan camını kapatırken kabloyu bükmek zorunda kalırsın.

Soketin dibinden bükülen o kablonun içindeki pinler esner, temas alanı daralır ve o meşhur erimelere zemin hazırlar! Fizik kuralıdır: Araya ne kadar çok ek, fiş, soket koyarsan ‘Geçiş Direnci’ (Contact Resistance) o kadar artar.

3 tane 8 pin soketi + 1 tane dönüştürücü gövdesi demek toplamda onlarca ekstra ek noktası demektir; akım geçerken bu ek yerlerinde voltaj düşer ve gereksiz ısı üretilir. Yeni nesil ATX 3.0 veya ATX 3.1 bir güç kaynağı aldığında ise tek bir incecik, esnek, doğrudan PSU’dan karta giden tek parça ‘Native 12V-2×6’ kablosu kullanırsın!

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    #63173 Yanıtla
    User AvatarHavoc_06
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PSU’dan ikinci bağımsız PCIe kablosunu taktım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Adana (Çukurova)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #63189 Yanıtla
    User AvatarIkinciElAlmam Acar
    Katılımcı

Önerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #63208 Yanıtla
    User AvatarAlp B.
    Katılımcı

@can1907 yazdı:
    “Ekran kartı kutusundan çıkan 3×8 pin dönüştürücü güvenli mi? Doğrudan”

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #63221 Yanıtla
    User AvatarBurak Y.
    Katılımcı

@can1907 yazdı:
    “Ekran kartı kutusundan çıkan 3×8 pin dönüştürücü güvenli mi? Doğrudan”

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 İzmir (Konak)
    "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Ekran kartı kutusundan çıkan 3×8 pin dönüştürücü güvenli mi? Doğrudan konusundaki #63221 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet