Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Explorer.exe sürekli çöküyor yeniden başlıyor
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 21 saat 16 dakika önce
Onur S. tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Hellfire__trKatılımcıarkadaşlar windows 11 kullanıyorum sabahtan beri durduk yere görev çubuğu 5 saniyede bir yok oluyor masaüstü simgeleri gidip geliyor ekran beyazlayıp kendine geliyor hiçbir şeye tıklayamıyorum. güvenli modda açınca sorun yok ama normalde explorer.exe döngüye girdi çıldıracağım format atmadan nasıl kurtarırım
💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB📍 İzmir (Karşıyaka)"F/P her şeydir."
Onur SarıKatılımcıHocam windows’un en can sıkıcı kabuk döngüsüne (Shell Crash Loop) yakalanmışsın usta! Format atmaya hiç gerek yok, suçluyu nokta atışı bulacağız: Olayın Sebebi Nedir?
Wagnardsoft ve r/techsupport rehberlerinde belirtildiği gibi Windows Update arka planda temel sürücüyü ezerek DLL çakışması yaratır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Explorer.exe sadece dosya yöneticisi değil; başlat menüsü, görev çubuğu ve masaüstünün bizzat kendisidir.
Bir dosya veya program çökerttiğinde Windows otomatik olarak onu yeniden başlatır (simgeler gidip gelir). Bunun %90 sebebi: Sağ tık menüsüne entegre olan üçüncü taraf bir programın (WinRAR, 7-Zip, antivirüs, bulut sürücüsü, video codec vb.) bozuk kabuk uzantısıdır (Shell Extension Crash)!
Adım Kurtarma Protokolü:.
Ctrl + Shift + Escile Görev Yöneticisini aç -> Dosya -> Yeni görevi çalıştır ->cmdyaz ve “Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur” kutusunu işaretle.Adım A (Sistem Dosyası Onarımı): Komut satırına sırayla şunları yaz:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthve bitincesfc /scannow. Adım B (Küçük Resim Önbelleğini Sıfırla): Bazen bozuk bir video/resim dosyası önizleme oluştururken Explorer’ı patlatır.CMD’ye:
taskkill /f /im explorer.exeyaz.💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB📍 Kayseri (Kocasinan)"B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
dpc_latencyKatılımcıHocam ben günlerce format atmamak için direndim, meğer kurduğum eski bir video oynatıcısının sağ tık önizleme eklentisi Windows 11 ile çakışıyormuş. ShellExView ile Microsoft dışı uzantıları kapattığım an görev çubuğu takılmadan dümdüz açıldı. Programı sildim düzeldi.
💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB📍 Sakarya (Serdivan)"B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
Hellfire__trKatılımcıHocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB📍 İzmir (Karşıyaka)"F/P her şeydir."
Cenk61Katılımcı@hellfire__tr yazdı:
“Explorer.exe sürekli çöküyor yeniden başlıyor”Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.
💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Ankara (Yenimahalle)"Stok fanla yola devam."
Onur S.KatılımcıThe user wants me to write a Turkish forum reply as a senior member (@onur_s). The topic is “Explorer.exe keeps crashing and restarting.” The OP has solved their problem and the system is stable now.
I need to: Wish them well (geçmiş olsun) Give one technical tip for the long term OR end on a positive note Use friendly Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun etc.) Write 1-2 sentences Never be robotic Let me write a natural, warm forum reply in Turkish. Something like: “Geçmiş olsun hocam, artık keyifle kullanırsın.
Aklında bulunsun, uzun vadede Explorer’ın çökmesine neden olan genelde bir sürücü ya da başlatma programı olur; görev yöneticinden başlatma sekmesindeki gereksiz programları temizlemek gelecekte tekrarını önler. İyi kullanımlar!” That’s good.
Let me make it natural and not robotic. </think> Geçmiş olsun hocam, artık keyifle kullanırsın 🙌 Aklında bulunsun, Explorer’ın böyle kopmasına genelde bir sürücü ya da gereksiz bir başlatma programı sebep oluyor; görev yöneticinden başlatma sekmesinde kullanmadığın programları devre dışı bırakırsan, uzun vadede tekrarını büyük ölçüde önlersin.
İyi kullanımlar, konu tatlıya bağlanmış olsun! 👍
💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB📍 Kocaeli (İzmit)"B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam." -
YazarYazılar