Fare kablosu masanın kenarına takılıyor çözüm

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Oyuncu Fareleri, Yüzeyler & Aksesuar › Fare kablosu masanın kenarına takılıyor çözüm

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce User AvatarKutay A. tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #63941 Yanıtla
    User AvatarAlpArslan
    Katılımcı

arkadaşlar cs2 oynarken fareyi yukarı doğru ittiğimde kablo masanın arkasına sıkışıyor fareyi geri çekiyor. farenin kablosu kalın örgülü çok ağır geliyor masada sürtünme yapıyor. mouse bungee diye yaylı bir alet gördüm 500-600 lira buna para verilir mi cidden fark ediyor mu

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #63951 Yanıtla
    User AvatarLevent Aydın
    Katılımcı

@alparslan yazdı:
    “Fare kablosu masanın kenarına takılıyor çözüm”

Hocam kablolu fare kullanan ve rekabetçi FPS (CS, Valorant, Apex) oynayan bir adam için Mouse Bungee bir lüks değil, en temel zorunluluktur usta! Nedenini fizik kurallarıyla anlatayım: Kablo Çekmesi (Cable Drag) Nedir?

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kablolu farenin 1.

2 metrelik kablosu vardır. Bu kablonun 1 metresi masanın arkasından aşağı sarkar.

Yerçekimi o sarkan kabloyu sürekli aşağı çeker; yani sen farkında olmadan fareye geriye doğru sürekli 20-30 gramlık bir direnç kuvveti biner! Ayrıca kablo kumaş pad’in üstünde sürüntükçe sürtünme katsayısı sürekli değişir; sağa çevirirken hafif, sola çevirirken ağır gelir ve kas hafızanı (muscle memory) darmadağın eder!

Bungee Nasıl Çalışır? (Zowie CAMADE Mantığı): Mouse Bungee’nin tabanı ağır bir döküm demirdir, tepesinde ise esnek çift çelik yay bulunur.

Farenin kablosunu o yayın ucuna kıstırırsın ve mousepad’in en uç köşesine yetecek kadar 15-20 cm pay bırakırsın. Kablo masaya ASLA DEĞMEZ, havada asılı kalır!

Fareyi hızlıca savurduğunda yay esner, geri çektiğinde kabloyu havaya kaldırır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:32’te (SFC’nin çalıştırılması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #63957 Yanıtla
    User AvatarBaran Kılıç
    Katılımcı

Hocam Zowie S2 farem vardı kablosu masanın köşesine takılıp spreyimi bozuyordu delirecektim. Zowie Camade bungee aldım taktım, yemin ederim fare hafifledi resmen kablosuz hissiyatı geldi.

4 yıldır kullanıyorum kablolu mouse kullanan adamın olmazsa olmazıdır.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Sakarya (Serdivan)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #63962 Yanıtla
    User AvatarAlpArslan
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #63972 Yanıtla
    User AvatarÇağrı06
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    #63996 Yanıtla
    User AvatarKutay A.
    Katılımcı

@alparslan yazdı:
    “Fare kablosu masanın kenarına takılıyor çözüm”

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Fare kablosu masanın kenarına takılıyor çözüm konusundaki #63996 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet