Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › gddr6x vram 105 derece normal mi rtx 3080 3090
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 hafta 3 gün önce
TurgutTR tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Ercan1907KatılımcıSelamlar, RTX 3080 ekran kartımla Blender’da 4K render alırken veya Cyberpunk oynarken GPU çekirdeği 72 derece civarında çok normal seyrediyor. Ancak HWiNFO’yu açıp ‘Memory Junction Temperature (VRAM sıcaklığı)’ deıerine baktışığımda gözlerime inanamadım: değer 106°C ile 108°C arasında geziyor ve bazen 110°C’ye vuruyor! 110 dereceye vurduşu anda ekran kartının fanları son hızda çıldırıyor, oyunun FPS’i 100’den 30’a çakılıyor ve bazen ekran kararıp render kilitleniyor. kartın arkasındaki metal plakaya (backplate) dokunduıumda elimi 1 saniye bile tutamıyorum, yumurta kırılacak kadar sıcak. Micron GDDR6X bellekler için 105-110 derece normal midirı Bu sıcaklık VRAM yongalarını zamanla yakar m??
Hellfire_06KatılımcıHocam selamlar, Rtx 3080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir. Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.
Gunslinger_99KatılımcıHocam selamlar, Rtx 3080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir. Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.
Ercan1907KatılımcıMicron GDDR6X bellek teknolojisi, saat döngüsü baına 2 bit iletmek için Pulse Amplitude Modulation (PAM4 – 4 seviyeli gerilim modülasyonu) sinyalleımesini kullanır. Bu mimari, NRZ tabanlı standart GDDR6’ya kıyasla birim silikon alanında katbekat yüksek dinamik anahtarlama gücü ve ?sıl akı yoıunluşu doıurur. Micron yarı iletken spesifikasyonlarına göre GDDR6X için izin verilen maksimum operasyonel jonksiyon sıcaklığı T_{j,max} = 105°C, mutlak termal kapatma eıiıi ise T_{j,trip} = 110°C olarak tanımlanmıtır. Bellek denetleyicisi T_J ? 105°C telemetrisini okuduşu anda, silikon elektromigrasyonunu ve dielektrik delinmesini engellemek için VRAM P-State durumunu düıürerek saat hızını yarıya indirir (VRAM Clock Throttling). 110°C eıiıinde ise bellek kontrolcüsü okuma/yazma döngülerini askıya alır; bu durum grafik boru hattında D3D cihaz arızasına ve sürücü çökmelerine yol açar. Termal direnci düıürmek adına yüksek iletkenlikli (k ? 12-15\,W/m·K) arayüz malzemeleri veya bakır ?im modifikasyonu ?arttır.
TurgutTRKatılımcıHocam selamlar, Rtx 3080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir. Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.
-
YazarYazılar