Hard disk bad sector cikti cope mi atayim

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Hard disk bad sector cikti cope mi atayim

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68223 Yanıtla
    User AvatarPazarliksiz8
    Katılımcı

Selamlar, arşiv olarak kullandığım 2 TB Seagate hard diskim son zamanlarda dosya kopyalarken donmaya başladı. CrystalDiskInfo programını açtım, sarı renkte ‘DİKKAT’ yazıyor. Aşağıda ’05 Yeniden Atanan Sektör Sayısı: 12′ ve ‘C5 Geçerli Bekleyen Sektör Sayısı: 48’ yazıyor. İnternette kimi ‘Low Level Format atarsan sıfır gibi olur’ diyor, kimi ‘HDD Regenerator ile manyetik alanları düzelt’ diyor, kimi de ‘Disk ölmüş hemen çöpe at’ diyor. Bu bad sector tamir edilebilen bir şey mi yoksa disk çöp mü oldu?

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #68230 Yanıtla
    User AvatarHuseyin C.
    Katılımcı

Hocam sabit disklerde ‘Bad Sector’ lafını duyan herkes paniğe kapılır ama burada tıp dünyasındaki gibi hayati bir ayrım vardır: Bu arıza ‘Yazılımsal/Mantıksal (Grip)’ mi yoksa ‘Fiziksel Çizik (Kanser)’ mi? Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #68231 Yanıtla
    User AvatarOverkill_x
    Katılımcı

@pazarliksiz8 yazdı:
    “Hard disk bad sector cikti cope mi atayim”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #68235 Yanıtla
    User AvatarPazarliksiz8
    Katılımcı

Önerdiğiniz SMART testini ve firmware güncellemesini yaptım hocam, takılma sorunu tamamen çözüldü. Yardımlarınız için sağ olun.

📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #68242 Yanıtla
    User AvatarBoran_7
    Katılımcı

@pazarliksiz8 yazdı:
    “Hard disk bad sector cikti cope mi atayim”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Sivas (Merkez)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Hard disk bad sector cikti cope mi atayim konusundaki #68231 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet