Hot plug displayport gpu goruntu vermiyor tamir

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62679 Yanıtla
    User AvatarBurak M.
    Katılımcı

Selamlar, PC acikken ikinci monitoru HDMI ile ekran kartina taktim, kablonun ucu porta degerken minik bir kivilcim atladi ve o port bir daha goruntu vermedi, diger portlar calisiyor ne oldu?

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #62684 Yanıtla
    User AvatarMert Kılıç
    Katılımcı

Hocam kanka gecmis olsun. TV ve monitorde genelde topraklama zayiftir ya da ground loop vardir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen PC acikken o HDMI metalini porta degdirdigin an binlerce voltluk statik elektrik (ESD) GPU’nun port girisindeki mikroskopik TVS koruma diyotlarini patlatir.

Sansliysan sadece o diyot kisa devreye dusmustur degisir duzelir, sanssizsan GPU silikonunun icindeki display kontrolcusu delinmistir o port iptal olur. Kablo takarken PC’yi kapatin ya da en azindan TV’nin fisini cekin.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 İzmir (Buca)
    "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    #62690 Yanıtla
    User AvatarCeyhun Ateş
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PSU’dan ikinci bağımsız PCIe kablosunu taktım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #62697 Yanıtla
    User AvatarBurak M.
    Katılımcı

Hocam kasayı açıp dediğiniz gibi vidaları hafif gevşettim ve tırnağı dikkatlice dışarı aldım. USB portunu eski bir bellekle test ettim, sistem kapanmadan sorunsuz çalıştı. Çok teşekkürler.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Hot plug displayport gpu goruntu vermiyor tamir konusundaki #62684 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet