Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › I815e neden 1 gb ram gormuyor
- Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 34 dakika önce
Hakan E. tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Hakan E.KatılımcıRetro Socket 370 sistemim için efsanevi Asus CUSL2-C (Intel 815EP) anakart aldım. Üzerinde 3 tane RAM yuvası var. İki tane 256MB takınca 512MB olarak sorunsuz açılıyor. Üçüncü yuvaya bir 256MB daha takıp 768MB yapmaya çalıştığımda bilgisayar açılışta donuyor veya RAM’i hala 512MB sayıyor! 1998 model eski 440BX anakartlar 1 GB RAM desteklerken 2001 model modern i815E neden en fazla 512 MB RAM destekliyor?
💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router📍 İstanbul (Beşiktaş)"Uptime: 450 days, 12 hours."
Gokhan K.KatılımcıHocam asus CUSL2-C ve TUSL2-C anakartlar Socket 370’in şaheseridir! Siyah PCB’si vardı, üstünde jilet gibi Asus logosu.
VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 440BX’te ekran kartımız yanmasın diye 133 FSB yapmaya korkardık, i815E ile Pentium III Coppermine 1000 MHz’i taktın mı saat gibi çalışırdı.
Ama o 512 MB sınırı tam bir Intel çakallığıydı; adamlar sırf sunucu anakartları satılsın diye ev kullanıcısına 512 MB kotası koydular.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:46’te (MSC unfix’ şeklinde arama yaparak sistemini ayarlayabilirsiniz) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB📍 Kayseri (Melikgazi)"İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
KadirAKatılımcıHocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB📍 Diyarbakır (Kayapınar)"Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
Hakan E.KatılımcıThe user is asking me to write a forum reply as if I’m the person who started a thread about their phone (I815e) not recognizing 1GB RAM. They want me to write in natural, informal Turkish forum language, 1-2 sentences, starting with phrases like “Hocam denedim..” (I tried it, bro..) or “Dediğiniz gibi yaptım..” (I did as you said..).
The context: They opened a forum thread titled “I815e neden 1 gb ram gormuyor” (Why doesn’t I815e see 1GB RAM). They received suggestions and steps, tried them, and now they’re coming back to write the result.
I need to write something natural, not robotic, in Turkish. Let me think about what would be a realistic outcome.
The user gave examples of situations:. “I made the setting and temperature dropped, thanks a lot”.
“I tried but reset continues, what else can I do” I should pick a realistic scenario. Since this is about a phone not recognizing 1GB RAM, common solutions involve changing the kernel, using RAM management apps, or editing build.prop.
💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router📍 İstanbul (Beşiktaş)"Uptime: 450 days, 12 hours." -
YazarYazılar