inprocserver32 clsid windows 11 sağ tık hızlandırma

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › inprocserver32 clsid windows 11 sağ tık hızlandırma

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60224 Yanıtla
    Omen
    Katılımcı

Selamlar, Windows 11 kullanıyorum ama şu yeni sağ tık menüsü beni delirtmek üzere. Masaüstünde veya Dosya Gezgini’nde bir dosyaya sağ tıkladığımda menü 1-2 saniye gecikmeyle, sanki sistem donuyormuş gibi açılıyor. Üstelik ihtiyacım olan WinRAR, 7-Zip, Notepad++ gibi programların kısayolları doğrudan çıkmıyor; her seferinde en alttaki ‘Daha fazla seçenek göster’ butonuna tıklamak veya Shift+F10 yapmak zorunda kalıyorum. Hem bu gecikmeden kurtulmak hem de Windows 10’daki o anında açılan eksiksiz klasik sağ tık menüsünü kalıcı olarak geri getirmek mümkün müı Kayıt defterinden yapılan bir ayar vardı, nasıl yapılıyorı

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Konya (Selçuklu)
    #60236 Yanıtla
    Yigit04
    Katılımcı

@omen yazdı:
    “inprocserver32 clsid windows 11 sağ tık hızlandırma”

Hocam Windows 11’in kullanıcıya çektirdiği en büyük ergonomik eziyetlerden biri budur. Yeni menü modern XAML / WinUI tabanlı animasyonlu bir katmandır ve arka planda IExplorerCommand arayüzünü tararken mikro gecikmeler üretir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O eski, roket gibi hızlı açılan Windows 10 klasik menüsünü kalıcı olarak geri getirmek için Windows Gezgini’ne küçük bir CLSID kayıt defteri geçersiz kılma kuralı ekliyoruz.

Bunu yapmak 10 saniye sürer ve tamamen güvenlidir. Başlat’a sağ tıkla, ‘Terminal (Yönetici)’ veya ‘Komut İstemi (Yönetici)’ aç ve şu tek satırlık komutu yapıştırıp Enter’a bas: reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve Komut ‘İşlem başarıyla tamamlandı’ dedikten sonra Görev Yöneticisi’nden ‘Windows Gezgini’ni (explorer.exe) bulup yeniden başlat ya da komut satırına taskkill /f /im explorer.exe && start explorer.exe yaz.

Artık fareye sağ tıkladığın milisaniye eski eksiksiz menü karşına gelecek, ‘Daha fazla seçenek göster’ çilesi tarihe karışacak. İleride yeni menüyü geri istersen aynı anahtarı silmek için reg delete "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}" /f yazman yeterli.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    💬 "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    #60243 Yanıtla
    Obsidian_34
    Katılımcı

@omen yazdı:
    “inprocserver32 clsid windows 11 sağ tık hızlandırma”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    💬 "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    #60246 Yanıtla
    Omen
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Konya (Selçuklu)
    #60254 Yanıtla
    Ping Magduru
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: inprocserver32 clsid windows 11 sağ tık hızlandırma
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT