intel core 2 duo ya geçiıin sebebi pentium d başarısızlığı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › intel core 2 duo ya geçiıin sebebi pentium d başarısızlığı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58139 Yanıtla
    Firin Kart78
    Katılımcı

?ki çekirdeğin birbirine yapıtırılması ne demekı Pentium D ile Athlon 64 X2 arasındaki mimari fark neydiı

#58141 Yanıtla
    Onur99
    Katılımcı

Hocam selamlar. VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. 2005 yılında sektörün çift çekirdeğe evrileceği kesinleştiğinde Intel hazırlıksız yakalandı.

AMD, başından beri yerel çift çekirdek olarak tasarladığı Athlon 64 X2 mimarisini çıkarırken; Intel hızlı davranabilmek için zaten termal bir felaket olan iki adet 90\t nm Prescott çekirdeğini tek bir PCB taşıyıcı üzerine yan yana koyarak ‘Pentium D (Smithfield)’ adıyla piyasaya sürdü. Bu mimari tam bir mühendislik hezimetine yol açtı: Termal Çöküş: İki adet Prescott çekirdeği tam yükte 130-140\tW ısı üretti.

Anakartların 3-fazlı ilkel VRM devreleri bu akımı kaldıramayarak alev gibi ısındı ve anakartları yaktı; stok soğutucular yetersiz kalarak işlemciyi sürekli termal kısmaya (throttling) soktu; Veriyolu Felaketi: Çekirdekler arasında dahili bir köprü (crossbar) yoktu.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Kısa Türkçe eylem açıklaması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=Xk4fZK33xtY

#58146 Yanıtla
    Mustafa99
    Katılımcı

@firin_kart78 yazdı:
    “intel core 2 duo ya geçiıin sebebi pentium d başarısızlığı”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#58163 Yanıtla
    Firin Kart78
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: intel core 2 duo ya geçiıin sebebi pentium d başarısızlığı
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT