intel i820 anakart sdram mth kilitlenme

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › intel i820 anakart sdram mth kilitlenme

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59525 Yanıtla
    Monitorsuz Kasa
    Katılımcı

1999 yılı sonunda Pentium III için çıkan Intel i820 anakartlar aırı pahalı Rambus RDRAM bellek istiyordu. Anakart üreticileri kullanıcılar ucuz SDRAM takabilsin diye anakartın üstüne ‘MTH’ adında küçük bir çevirici çip koydular. Ama bu MTH çipli anakartlar kendi kendine kilitleniyor ve harddiskteki verileri bozuyordu! Intel neden tüm bu anakartları geri çaırdıı

? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? ?stanbul (Bakırköy)
    #59531 Yanıtla
    Batuhan54
    Katılımcı

Hocam intel 820 ve MTH fiyaskosu tarihe geçti! Rambus o kadar pahalıydı ki kimse alamıyordu.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Intel ‘Alın size MTH çipi, ucuz SDRAM takın’ dedi.

Anakartı alan müşteriler 2 hafta sonra dükkana ağlayarak geldi; Windows açılmıyor, kopyalanan ZIP dosyaları bozuk çıkıyor! Intel sonunda pes etti, depodaki bütün anakartları toplattı.

Müşteriye sıfır saf i820 anakart verip yanına da o dönem altın değerinde olan iki tane orijinal Rambus RIMM modülünü bedava verdiler. Hayatında ilk kez Intel’den bedava donanım alan kullanıcılar bayram etmişti!

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    #59539 Yanıtla
    Turgut K.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden başladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    ? Kocaeli (?zmit)
    #59544 Yanıtla
    Monitorsuz Kasa
    Katılımcı

Dediıiniz gibi XMP/EXPO profilini kontrol edip tavsiye ettiıiniz deıeri verdim. Gün boyu kullandım, hiçbir kararsızlık kalmadı. Teıekkürler.

? Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    ? ?stanbul (Bakırköy)
    #59554 Yanıtla
    Caglar16
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    ? "Uptime: 450 days, 12 hours."
    ? Bursa (Nilüfer)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: intel i820 anakart sdram mth kilitlenme
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT