Kailh box switch nedir normal switch farkı

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Kailh box switch nedir normal switch farkı

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69336 Yanıtla
    User AvatarNihat Yaman
    Katılımcı

eski klavyemde tuşlara dokununca sağa sola çok yalpalanıyordu box switch alınca bu sallantı biter mi

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Ankara (Çankaya)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #69340 Yanıtla
    User AvatarBülent Kaplan
    Katılımcı

Hocam mekanik klavye anatomisinin o hareketli kalbine (Stem) hoş geldin usta! O şekil farkları sadece görüntü değil, doğrudan mekanik mühendisliğidir.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Üç ana yapıyı ayıralım: Geleneksel MX Stem (Açık Artı + Şekli): 1980’lerden kalma Cherry MX patentli orijinal tasarımdır.

Ortada sadece çıplak bir ‘+’ artı tırnak bulunur. Dezavantajı: Yanlarında hiçbir destek duvarı olmadığı için tuş kapağına bastığında tuş sağa, sola, öne ve arkaya hissedilir derecede yalpalar (Keycap Wobble)!

Ayrıca aralıklardan switch’in içine kolayca ekmek kırıntısı, toz ve sıvı girer. Toz Korumalı (Dustproof / Bracket) Stem: Artı şeklinin sadece sağ ve sol kenarlarına iki adet koruyucu duvar eklenmiştir (Outemu ve Akko switch’lerde çok görülür).

Dışarıdan switch içine kaba toz girmesini engeller ve yalpalamayı biraz azaltır ama standart bir çözümdür. Kailh Box Stem (Kutulu Mimari.

ZİRVE): Ortadaki ‘+’ artının etrafı tam kapalı kare bir kutu duvarıyla sarılmıştır!. Sıfır Yalpalanma (Rock-Solid Stability): Kutu duvarları switch’in üst kapağının yuvasına mikron toleransla oturur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 02:39’te (Gidebiliyoruz) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #69346 Yanıtla
    User AvatarBerkay38
    Katılımcı

Hocam ben eski klavyemde yazı yazarken tuşlar parmağımın altında beşik gibi sallanıyordu, kalitesiz hissettiriyordu. Kailh Box White switchli bir klavyeye geçtim, tuşlara dokunduğum an o kutulu gövde sayesinde taş gibi oturuyor gram sallanmıyor.

O sallantıdan nefret eden kesinlikle Box baksın.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #69351 Yanıtla
    User AvatarNihat Yaman
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as if I’m the person who started the thread (@taner01). The topic was about “Kailh box switch nedir normal switch farkı” (What is Kailh box switch, what’s the difference from normal switch).

I need to write a natural, informal Turkish forum language reply, 1-2 sentences, using phrases like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..”. It should not be robotic.

Let me write something natural and casual. Since the original topic was about Kailh box switches, I could write a reply thanking someone for help and giving a result.

Let me create a couple of options or just one good natural reply. </think> Hocam denedim dediğiniz ayarları, teşekkürler ama maalesef Kailh box switch’lerin o tuş basış hissi yine aynı kaldı, ben normal switch’lerle karşılaştırınca farkı daha iyi anlamış oldum aslında ama aradığım o net sonuç çıkmadı, başka önereceğiniz bir şey var mı?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Ankara (Çankaya)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #69364 Yanıtla
    User AvatarMustafa Toprak
    Katılımcı

The user wants me to respond as a senior forum member (@sinan10) on a hardware forum. The topic is “Kailh box switch nedir normal switch farkı” (What is Kailh box switch, difference from normal switch).

The topic starter said they solved their problem and their system is stable. I need to: Wish them well (geçmiş olsun) Give one technical advice for long-term or sweeten the conversation Use friendly Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun etc.) Write 1-2 sentences Never be robotic Let me write a natural, friendly Turkish forum response.

The Kailh box switch has a special feature. it has a box structure on top that prevents accidental actuation of adjacent keys (for WASD movement in games).

This is the key difference from normal switches. Let me write a natural response.

</think> Geçmiş olsun hocam, iyi ki bulmuşsun çözümü 😊 Sistem stabilse mainboard’un o anlık kısa dev şikayeti artık geride kalmıştır.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Kocaeli (İzmit)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Kailh box switch nedir normal switch farkı konusundaki #69346 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet