Kasa toz filtresi naylon vs metal mesh farkı, metal delikli kasa neden toz

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Kasa toz filtresi naylon vs metal mesh farkı, metal delikli kasa neden toz

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #65613 Yanıtla
    User AvatarAhmet Yalçın
    Katılımcı

Kasaya sonradan mıknatıslı ince naylon toz filtresi takmak mantıklı mıdır? Tozlanmayı tamamen sıfırlar mı?

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    #65620 Yanıtla
    User AvatarUfuk Dinçer
    Katılımcı

Dostum kasa üreticilerinin pazarlamada en çok göz boyadığı konulardan birine parmak basmışsın: Delikli Metal Sac (Perforated Metal) İle ‘Ultra-İnce Naylon Mesh’ Arasındaki Uçurum! Neden kasanın içinin un gibi pudra tozuyla dolduğunu malzeme bilimiyle anlatalım: Metal Delikli Sac Neden Toz Geçirir?: Birçok kasanın önündeki o şık metal mesh ızgaraların delik çapı yaklaşık 1.0 milimetre ile 1.5 milimetre ( Gamers Nexus ve anakart üretici kılavuzlarında açıkça belirtildiği üzere standart CHA_FAN başlıkları maksimum 1.0A (12W) akım destekler, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

1500 Mikron) arasındadır! Bu delikler kedi tüylerini, saçları ve devasa toz yumaklarını engeller; ancak evdeki o asıl sinir bozucu ölü deri döküntüleri, polenler ve pudra kıvamındaki mikro tozlar ( 50 Mikron) o 1000 mikronluk deliklerin arasından adeta otobüs gibi vızır geçer!

Fanlar bu tozu kasanın içine hüpletir ve tüm donanımın üstü un çuvalına döner! Ultra-İnce Naylon Mesh (Nylon Mesh) Mucizesi: Gerçek bir toz filtresi olan dokuma naylon filtrelerin gözenek boyutu sadece 100 ile 200 Mikron arasındadır!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:50’te (Kasa üzerinde metal yüzeyi kullanarak toz fırınlarını ayarlamak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Mersin (Mezitli)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #65638 Yanıtla
    User AvatarRifat M.
    Katılımcı

@cem90 yazdı:
    “Kasa toz filtresi naylon vs metal mesh farkı, metal delikli kasa neden toz”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    📍 Kocaeli (İzmit)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #65650 Yanıtla
    User AvatarAhmet Yalçın
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teşekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Kasa toz filtresi naylon vs metal mesh farkı, metal delikli kasa neden toz konusundaki #65638 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet