kasanın ön camını sökünce sıcaklık 15 derece düıtü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › kasanın ön camını sökünce sıcaklık 15 derece düıtü

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57619 Yanıtla
    Tayfun06
    Katılımcı

Kasada hava girsin diye ön camın yanlarına 1 parmak geniıliıinde delikler koymuılar ama fanlar havayı çekemiyor içerisi vakum oluyor. Bu kasayı satıp komple delikli mesh kasaya geçsem değer miı

#57624 Yanıtla
    KorayY
    Katılımcı

@tayfun06 yazdı:
    “kasanın ön camını sökünce sıcaklık 15 derece düştü”

Hocam selamlar. Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. Ön paneli tamamen cam veya katı metal olan kasalarda fanlar, havayı yalnızca dar yan ızgaralardan (d_{\tboşluk} ~ 5-10\t mm) 90° dik bir açıyla dönerek çekmeye zorlanır.

Akışkanın ani yön değiştirmesi ve dar boğazdan geçmesi, Darcy-Weisbach ve yerel kayıp katsayıları (K) uyarınca muazzam bir aerodinamik basınç düşüşü (head loss Δ P = K \frac{\rho v^2}{2}) yaratır. Eksenel kasa fanları bu yüksek statik empedansı yenemez; fan kanatları hava emmek yerine kendi etrafında boş döner (stall condition).

Bu durum kasanın içine giren taze hava debisini \%60-75 oranında düşürerek iç ortamı sıcak havanın devridaim ettiği kapalı bir fırına çevirir. Yüksek açık alan oranına sahip (>\% gözenekli mesh panel, akış direncini sıfıra yaklaştırarak doğrudan dış ortam sıcaklığında (22-25°\t°C) laminer hava akışı sağlar.

Sakın öyle panik yapıp sağa sola körleme saldırma.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (BIOS dosyasını yeniden adlandırıp USB’ye atma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=5sj3QbAf5iU

#57629 Yanıtla
    Quantum_x
    Katılımcı

@tayfun06 yazdı:
    “kasanın ön camını sökünce sıcaklık 15 derece düıtü”

Hocam çok saı olun, macun yenilemesini ve montajı dediıiniz gibi tekrarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57632 Yanıtla
    Tayfun06
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

#57640 Yanıtla
    Thunderbolt
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim hocam. Benzer montajlarda anakart yükseltme vidalarını (standoff) ve I/O sacını baştan hizalamak her zaman hayat kurtarır.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: kasanın ön camını sökünce sıcaklık 15 derece düıtü
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT