Klavye tuşları silinmeyen keycap hangisi

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Klavye tuşları silinmeyen keycap hangisi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68012 Yanıtla
    User AvatarVort3x
    Katılımcı

RGB klavyem var harflerin altından ışık parlasın istiyorum. Dye-Sublimation tuşlar RGB ışığını geçirir mi yoksa Double-Shot mu almalıyım?

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #68013 Yanıtla
    User AvatarYiğit Güneş
    Katılımcı

Kardeşim klavye dünyasında parmaklarının doğrudan temas ettiği en kutsal alana hoş geldin! O ucuz klavyelerden çıkan tuşlar kalitesiz ABS plastiktir; üzerindeki harfler lazerle kazınıp boyanmıştır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 3 ay sonra parmaklarındaki doğal asit ve sürtünme o boyayı siler, plastik ayna gibi yağlı gibi parlar (Shine Effect)!

PBT (Polybutylene Terephthalate) ise aşınmaya, sıcağa ve parmak yağına karşı zırh gibi dayanıklı, dokulu, pütürlü ve tok sesli harika bir malzemedir. İKİ EFSANE ÜRETİM YÖNTEMİ VARDIR: DOUBLE-SHOT (Çift Vuruş Kalıplama): Bu yöntemde harf bir boya DEĞİLDİR!

Tuş kapağı iki ayrı bağımsız plastik katmanın yüksek basınçlı enjeksiyonla birbirine kaynatılmasıyla üretilir. Dış katman (örneğin siyah PBT) basılır, harfin olduğu yer delik kalır; sonra arkadan ikinci bir plastik katman (örneğin beyaz veya şeffaf plastik) enjekte edilerek harfin içi doldurulur!

Bu şu demektir: O harf tuşun derinliklerine kadar 1.5 milimetre boyunca saf plastiktir! Sen o tuşu zımparayla yarısına kadar zımparalasan bile o yazı ASLA SİLİNMEZ, fiziken silinmesi imkansızdır!

Üstelik iç katman şeffaf yapılırsa RGB ışığı harfin içinden pırıl geçer (Shine-Through)!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:55’te (HyperX keycaps and their combination, mentioning the ‘New Enter’ feature and the) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Ankara (Çankaya)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68018 Yanıtla
    User AvatarEren S.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #68063 Yanıtla
    User AvatarVort3x
    Katılımcı

The user is asking me to write a forum reply as if I’m the person who opened a topic about keyboard keycaps that don’t delete. I need to write in a casual, natural Turkish forum style, 1-2 sentences, using phrases like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..” Let me write a natural, casual Turkish forum reply.

The topic was about “Klavye tuşları silinmeyen keycap hangisi” (which keycap for keyboard keys that don’t delete). I should write something that sounds genuine and casual, like a real forum user.

Let me pick one of the example scenarios. maybe I tried the suggestions and it worked, or maybe I tried but it didn’t work.

Let me write a natural reply. </think> Hocam denedim dediğiniz adımları, sıcaklığı ayarladım ama ne yazık ki reset yine devam ediyor, başka yapabileceğim bir şey var mı acaba?

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Klavye tuşları silinmeyen keycap hangisi konusundaki #68018 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet