Krytox 205g0 vs xht bdz stabilizatör yağı

Beranda › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Krytox 205g0 vs xht bdz stabilizatör yağı

6 Articles görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Author
    Articles
  • #69774 Yanıtla
    User AvatarMolexToSataYangini
    Katılımcı

mekanik klavye stabilizatör modlama delikli bant ve şırınga ile gresleme adımları

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #69777 Yanıtla
    User AvatarOsman D.
    Katılımcı

Hocam o duyduğun metalik takırtının (Rattle) %90 sebebi yağ eksikliği değil, telin kendisinin milimetrik olarak bükük/çarpık olmasıdır (Uneven Wire)! Stabilizatör teli fabrikadan çıkarken tam 90 derecelik L bükümlerinde 0.2 milimetre bile asimetri olsa; tuşun bir tarafı yuvaya basarken diğer tarafı 0.2mm havada kalır ve tuşa her parmağını değdirdiğinde o havada kalan metal tırnak plastik gövdeye vurup ‘tıkır-tıkır’ öter.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. İçine dünyanın en pahalı yağını da bassan tel yamuksa o ses 3 gün sonra geri gelir.

Kral çözümü adım şöyle yapılır: Cam / Telefon Ekranı Testi (Wire Balancing): Teli sök. Evdeki tamamen düz bir cam sehpanın veya telefonunun ekranının üzerine teli yatır.

Telin köşelerine parmağınla sırayla tıkla. Eğer tel camın üzerinde çıt oynuyorsa ve yukarı kalkıyorsa tel yamuktur!

İki eline birer küçük pense (veya parmaklarınla) alarak teli aksi yöne doğru milimetrik olarak esnet. Tel camın üzerine konulduğunda hiçbir köşesi oynamayana, taşa oturur gibi sıfıra sıfır oturana kadar düzelt.

Hocam Doğru Yağlama (Lube Seçimi): Telin plastik yuvaya giren L dirseklerine ince yağ (Krytox 205g0) sürersen zamanla akar gider.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Kısa Türkçe eylem açıklaması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Ankara (Çankaya)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #69782 Yanıtla
    User AvatarYusuf Avcı
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Kayseri (Melikgazi)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    #69786 Yanıtla
    User AvatarMolexToSataYangini
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #69799 Yanıtla

@emre26 yazdı:
    “Krytox 205g0 vs xht bdz stabilizatör yağı”

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #69807 Yanıtla
    User AvatarBarış A.
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Aydın (Efeler)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
6 Articles görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Krytox 205g0 vs xht bdz stabilizatör yağı
Bilgileriniz:

Apa yang membuat Anda penasaran?

Type at least 3 characters.

Jelajahi

🌍 PILIH BAHASA 25 Bahasa
🔍