Manyetik klavye kazara basma sorunu deadzone ayarı, Wooting top deadzone

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Manyetik klavye kazara basma sorunu deadzone ayarı, Wooting top deadzone

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68824 Yanıtla
    User AvatarTarikT
    Katılımcı

0.1mm mekanik olarak parmak titremesini bile algılar mı? Esporcular bu klavyeleri hangi hassasiyette kullanıyor?

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68835 Yanıtla
    User AvatarArtifactAvcisi
    Katılımcı

Dostum manyetik klavye dünyasına ilk adım atan neredeyse herkesin düştüğü o klasik ‘0.1mm tuzak’ına düşmüşsün! Neden masaya vurunca harf bastığını ve esporcuların kullandığı o gerçek ‘tatlı noktayı’ anlatalım: 0.1 Milimetre Ne Demektir?: 0.1 milimetre, yaklaşık olarak tek bir insan saç telinin kalınlığı kadardır!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Tuşu 0.1mm’ye ayarladığında; parmağının tuşun üstündeki en ufak nabız atışı, elinin 15 gramlık doğal dinlenme ağırlığı veya masaya bardağı koyduğunda oluşan sismik mikro titreşim bile tuşu 0.1mm aşağı oynatır ve Hall sensörü anında karakteri basar!

Top Deadzone (Üst Ölü Bölge) Nedir?: Manyetik klavye yazılımlarında (Wooting, ATK, DrunkDeer vb.) ‘Top Deadzone’ (Üst Ölü Bölge) ayarı bulunur. Bu ayar sensöre şunu söyler: ‘Tuş en tepedeyken ilk 0.2 milimetrelik oynamayı TAMAMEN YOK SAY; parmağım üstünde dinlenirken kazara basma yapma!’ Üst ölü bölgeyi 0.15mm veya 0.2mm yaptığın anda elinin ağırlığıyla veya masaya vurmayla oluşan o hayalet basmalar anında bıçak gibi kesilir!

Esporcuların Kullandığı Gerçek ‘Tatlı Nokta’ Nedir?: Hiçbir profesyonel esporcu hareket tuşlarını (WASD) 0.1mm algılamada kullanmaz!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:48’te (Tuşun gövdesi ve sensör ayarlarını kontrol ediyor) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 İzmir (Konak)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
Yanıtla: Manyetik klavye kazara basma sorunu deadzone ayarı, Wooting top deadzone konusundaki #68835 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet