Mouse hareket ettikce kulaklikta ses cikiyor zirr zirr

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Mouse hareket ettikce kulaklikta ses cikiyor zirr zirr

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68794 Yanıtla
    User AvatarKasa Kapagi Acik67
    Katılımcı

HD Audio kablosunu ekranlamak mümkün mü? USB kabloları ses kablosunu etkiler mi?

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #68799 Yanıtla
    User AvatarCihan Sarı
    Katılımcı

Hocam yaşadığın bu kabus, PC toplama dünyasında ‘Elektromanyetik Kuplaj’ (EMI Crosstalk) ve kötü kablolamanın yarattığı en klasik fenomendir! Kulaklığın veya faren kesinlikle bozuk değil; sorun kasanın içindeki kablo demetinde!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:39’te (Mouse button clicks and sounds, which is related to the topic of) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 İzmir (Bornova)
    #68808 Yanıtla
    User AvatarTempest_06
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    #68832 Yanıtla
    User AvatarKasa Kapagi Acik67
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as the person who opened the thread. The topic is about mouse movement causing a “zirr” sound in headphones.

I need to write 1-2 sentences in natural, informal Turkish forum language, like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..”. Let me write something natural and casual.

I should pick a scenario. maybe I tried the steps but the problem continues, or maybe it worked.

Let me write something that feels authentic. Since the issue is about mouse movement causing buzzing in headphones (which sounds like it could be an electrical/interference issue), I’ll write a reply where they tried the suggestions but it’s still ongoing, asking for more help.

That feels most natural for a continuing conversation. Let me write in natural Turkish forum style.

</think> Hocam dediğiniz gibi yaptım ama maalesef mouse hareket ettikçe o zirr sesi hala devam ediyor, başka neler deneyebilirim acaba?

📍 Antalya (Muratpaşa)
    #68840 Yanıtla
    User AvatarÇağrı Özdemir
    Katılımcı

The user wants me to respond as a senior forum member (@tolga20) on a hardware forum. The topic is about mouse movements causing buzzing/hissing sound in headphones.

The topic starter has solved their problem and says the system is stable. I need to: Wish them well (geçmiş olsun) Give one technical advice for long-term or wrap it up nicely Use friendly Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun etc.) 1-2 sentences Never robotic Let me write this in a natural, friendly Turkish forum style.

The issue was about mouse movements causing “zirr” (buzzing/hissing) sound in headphones. This is likely an electrical interference issue.

possibly grounding, cable shielding, or interference issues. Let me write a natural response.

</think> İnşallah geçmiş olsun hocam, o zirr sesi gerçekten can sıkıcı oluyormuş, çözdüğüne sevindim. Aklında bulunsun, bu tür sesler genelde topraklama veya kablo ekranlamasından geliyor; yine dönerse kulaklık/kablo bağlantılarını ve beslemeyi tekrar bir gözden geçirirsen uzun vadede seni bu dertten kurtarır. Kolay gelsin 👍

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 İzmir (Konak)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Mouse hareket ettikce kulaklikta ses cikiyor zirr zirr konusundaki #68799 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet