oyun oynarken ekran 1 saniye kararıyor geri geliyor

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56731 Yanıtla
    pcie_riser
    Katılımcı

monitörüm kutudan çıkan dp kablosuyla başlı gsync açıkken anlık kararıyor sebebi nedir

#56735 Yanıtla
    Mustafa99
    Katılımcı

Hocam g-Sync Compatible dünyasının en meşhur sinir krizine hoş geldin usta! Bu sorunun arkasında ekran kartı bozukluğu falan yok, iki tane net donanımsal suçlu vardır: Suçlu 1 (Kutudan Çıkan Dandik DisplayPort Kablosu.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. %80 Sebep): Monitör kutularından çıkan o bedava DP kablolarının çoğu korumasız (unshielded) ve kalitesizdir.

G-Sync açıkken ekran kartı ile monitörün yenileme hızı (Hz) saniyede 144 kez sürekli değişir (dinamik frekans modülasyonu). Sinyal paketi o kalitesiz kablodan geçerken en ufak bir elektromanyetik parazitte (oda lambasının açılması, buzdolabı motorunun devreye girmesi veya GPU transient voltajı) CRC Sinyal Senkronizasyonu (Handshake) KOPAR!

Monitörün scaler yongası sinyali kaybeder, 1 saniye siyah ekrana düşer, sinyali tekrar yakalayıp ekranı geri açar! Çözüm: Gidip VESA sertifikalı, parazit korumalı kaliteli bir DisplayPort 1.4 kablosu (Paugge, Club3D, KabelDirekt vb.) alacaksın; kararmaların %90’ı kablo değiştiği saniye bıçak gibi kesilir!

Suçlu 2 (VRM/LFC Eşiği ve CRU Ayarı): Her monitörün bir G-Sync çalışma aralığı vardır (örneğin 48Hz. 165Hz).

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:01’te (Bilgisayar ekranını kontrol ederek sorunu çözüme ulaştı) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=LudGDT9mZ_8&t=1s

#56741 Yanıtla
    Bilal16
    Katılımcı

Hocam 6 ay boyunca ekran kartım arızalı sanıp servise verdim servis sağlam dedi. Meıer monitörün kutusundan çıkan DisplayPort kablosu parazit kapıyormuı.

Paugge VESA sertifikalı DP kablosu aldım taktım, 1 yıldır tek bir kere bile kararma yaıamadım. Kabloyu yabana atmayın!

#56745 Yanıtla
    pcie_riser
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: oyun oynarken ekran 1 saniye kararıyor geri geliyor
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT