Oyun yükleme ekranında monitör pırpır ediyor

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › Oyun yükleme ekranında monitör pırpır ediyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69534 Yanıtla
    User AvatarOmen
    Katılımcı

oled monitörde vrr açınca karanlık sahnelerde parlaklık titriyor film gibi sahnelerde çok belirgin panel mi bozuk

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konya (Selçuklu)
    "F/P her şeydir."
    #69536 Yanıtla
    User AvatarOnur A.
    Katılımcı

Hocam bu arıza değil, panel teknolojisinin fiziksel bir kısıtlamasıdır usta! Özellikle VA ve OLED panellerde her pikselin parlaklığı ve voltajı o anki yenileme hızına (Hz) bağlıdır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Monitör 144Hz çalışırken piksellere uygulanan şarj süresi ile 48Hz çalışırkenki şarj süresi farklıdır.

FPS aniden 140’tan 40’a çakıldığında monitör de anında 40Hz’e düşer ve piksellerin gama parlaklığı mikron düzeyinde değişir. İkinci sebep LFC’dir (Low Framerate Compensation): VRR aralığı örneğin 48-165Hz ise, oyun yükleme ekranında FPS 40’a düştüğü an monitör görüntüyü yırtılmasın diye ikiye katlar (80Hz yapar), sonra geri düşürür.

Bu ani 40Hz-80Hz zıplamaları gözüne ‘parlaklık pırpır etmesi’ olarak yansır. Çözüm Yolları: Oyun içi menü ve yükleme ekranlarında FPS’i sabitle.

Monitör OSD’sinde varsa ‘VRR Control’ ayarını Aç (Samsung ve LG’de vardır, titremeyi mikro titreşimle maskeler). Çok rahatsız oluyorsan CRU (Custom Resolution Utility) programıyla alt VRR sınırını 48’den 40’a çekerek LFC eşiğini aşağı kaydır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:44’te (Kısa Türkçe eylem açıklaması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #69543 Yanıtla
    User Avatarptm7950_pad
    Katılımcı

Hocam Odyssey G7 kullanıyorum, menülerde parlaklık disko gibi titriyordu. Monitör OSD’sinden ‘VRR Control’ seçeneğini açtım, titreme tamamen bitti.

Giriş gecikmesine de hissedilir bir etkisi olmadı.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #69551 Yanıtla
    User AvatarOmen
    Katılımcı

The user wants me to write a thank-you message in Turkish forum style. This is a creative writing task.

I need to write a natural, warm, informal thank-you message as if I’m the forum user (@omen) who tried the advice and it worked. Let me write something that sounds natural and Turkish forum-like, using phrases like “Hocam denedim..” etc.

It should be 1-2 sentences, very casual and natural, not robotic. The context: someone had a monitor flickering issue on the gaming loading screen, got advice from forum members, tried it, and it worked.

Now thanking them. Let me write this in natural Turkish forum language.

</think> Hocam denedim dediğiniz gibi, ayarları düzelttim ve maşallah artık o pırpır tamamen geçti, oyunlar sorunsuz yükleniyor. Çok teşekkürler, emeğinize sağlık 🙏

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konya (Selçuklu)
    "F/P her şeydir."
    #69560 Yanıtla
    User AvatarDarkMatter_x
    Katılımcı

@omen yazdı:
    “Oyun yükleme ekranında monitör pırpır ediyor”

The user wants me to write a forum reply in Turkish as a senior forum member (@darkmatter_x). The topic is about a monitor flickering during game loading screens.

The topic owner solved their problem and says the system is stable. I need to:.

Wish them well (geçmiş olsun). Give one technical tip to watch out for long-term OR end on a positive note.

Use casual Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun etc.). Write 1-2 sentences.

Never be robotic Let me write a natural, warm forum reply in Turkish. I should sound like a real senior forum member.

Let me craft something that feels authentic. The flickering during loading screens could relate to refresh rate changes, cable issues, or GPU settings.

A good long-term tip would be about checking cable quality (HDMI/DP) or refresh rate settings, or monitoring temperatures. Let me write 1-2 sentences that are warm and natural.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "F/P her şeydir."
    #69574 Yanıtla
    User AvatarAlper Özkan
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply in Turkish as a senior member (@oguz03) on a hardware forum. The topic is about a monitor flickering during game loading screens.

The topic starter has solved the problem and says the system is stable. I need to: Wish them well (geçmiş olsun) Give one technical advice for the long term OR end the topic on a positive note Use informal Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun, etc.) Write 1-2 sentences Never be robotic Let me write a natural, warm forum reply in Turkish.

</think> Geçmiş olsun hocam, uğraşmışsındır uğraşmış 🙏 Konuyu tatlıya bağladığına sevindim. Aklında bulunsun, uzun vadede kablo bağlantılarını ve güncel driver sürümlerini bir kontrol et; yükleme ekranında o pırpır tekrarlar monitörün refresh oranıyla da alakalı olabiliyor bazen.

İyi oyunlar! 🎮

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Oyun yükleme ekranında monitör pırpır ediyor konusundaki #69574 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet