Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Windows 11 klasik bağlam menüsü yapma kodu
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 4 dakika önce
KasaIciHavaAkisi tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Berkay OralKatılımcıarkadaşlar windows 11 e geçtim bir dosyayı winrarla açmak veya notepad++ ile düzenlemek için sağ tıklıyorum menüde hiçbir şey yok. en altta ‘Daha fazla seçenek göster’ diye saçma sapan bir buton koymuşlar ona basınca eski menü açılıyor. her dosyada iki kere tıklamaktan canım çıktı bunu tek tıkla eski haline döndürmenin yolu yok mu
💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB📍 İzmir (Konak)"F/P her şeydir."
ApexKatılımcıHocam windows 11’in ergonomiyi katleden en rezil tasarım fiyaskosudur usta, ama Microsoft bile bu kapıyı arkada açık bıraktı! Üçüncü parti program falan kurmana hiç gerek yok; tek bir satır resmi kayıt defteri komutuyla eski hızlı, WinRAR’lı, tam takım Windows 10 sağ tık menüsünü kalıcı olarak geri getiriyoruz: 10 Saniyelik Kesin Çözüm: Başlat arama çubuğuna
cmdyaz -> Yönetici Olarak Çalıştır’a tıkla.Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Açılan siyah pencereye şu kodu olduğu gibi kopyalayıp yapıştır ve Enter’a bas:
reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve(Ekranda ‘İşlem başarıyla tamamlandı’ yazacak).Değişikliğin anında devreye girmesi için Görev Yöneticisi’nden Windows Gezgini’ni yeniden başlat veya CMD’ye şu komutu yapıştır:
taskkill /f /im explorer.exe && start explorer.exeBitti! Artık masaüstünde veya herhangi bir dosyada sağ tıkladığın an; o gereksiz modern kırpılmış menü ve ‘Daha fazla seçenek’ butonu tamamen yok olur!Doğrudan o alıştığın, tüm programların (WinRAR, 7-Zip, Notepad++, VS Code vb.) tek tıkla açıldığı klasik zengin menü şak diye açılır.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:08’te (Gidip diğer menüyü değiştirir ve klasik menüyü açar) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB📍 Eskişehir (Odunpazarı)"Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
IkinciElAlmam AcarKatılımcı@bilal06 yazdı:
“Windows 11 klasik bağlam menüsü yapma kodu”Hocam günde 500 kere dosya ziplemem gerekiyordu her seferinde o ‘Daha fazla seçenek’ butonuna basmaktan parmaklarım tutulmuştu. Bu CMD kodunu yapıştırdım explorer yeniden başladı, eski menüm geri geldi resmen üzerimden kamyon kalktı!
💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)"FPS yerlerdeyse hayat zor."
Berkay OralKatılımcıThe user wants me to role-play as a forum user (@bilal06) who opened a thread about “Windows 11 classic context menu” (klasik bağlam menüsü) and is now returning to write a follow-up about the results. I need to write 1-2 sentences in natural, informal Turkish forum language.
Let me write something that sounds natural and casual, like a real Turkish forum user would write. The context is about making the classic context menu in Windows So I should write a follow-up saying whether it worked or not.
Let me write something natural and informal. </think> Hocam denedim dediğiniz gibi regeditten o ayarı yaptım, artık sağ tıklayınca direkt tüm seçenekler çıkıyor, eski sürüm hissi verdi çok hoşuma gitti.
Teşekkürler yardımlarınız için, tam aradığım şeydi.
💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB📍 İzmir (Konak)"F/P her şeydir."
Kutay A.KatılımcıThe user wants me to write a forum reply in Turkish as a senior member (@berke1903) on a hardware forum. The topic is “Windows 11 classic context menu code”.
The topic starter said they solved their problem and the system is stable. I need to: Wish them well (geçmiş olsun) Give a technical tip for the long term OR make it a sweet ending Use friendly Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun etc.) Write 1-2 sentences Never be robotic Let me write this in a natural, friendly Turkish forum style.
I should mention a technical tip related to Windows 11 registry changes (since classic context menu is usually done via registry tweaks). A good technical tip: When you make registry changes for Windows 11 context menu, it’s good to create a restore point or backup the registry first, and be aware that major Windows updates might reset or affect these changes. Let me write it naturally.
💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB📍 Denizli (Pamukkale)"Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
KasaIciHavaAkisiKatılımcıAynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.
💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD📍 Çanakkale (Merkez)"Stok fanla yola devam." -
YazarYazılar