pentium 2 neden kaset kartuş gibiydi slot 1

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › pentium 2 neden kaset kartuş gibiydi slot 1

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56330 Yanıtla
    TayfunTR
    Katılımcı

?yi forumlar, dönemine uygun parçalarla 2000’ler başı nostaljik bir retro PC projesine giriıtim. 1997 yılında çıkan Pentium II işlemciler klasik küçük kare soketler yerine video kaseti veya Game Boy kartuşu gibi devasa siyah plastik bir kutunun içine konulmuıtu ve anakarta dik takılıyordu. Intel iılemcileri neden bir kaset gibi kutuladıı

#56335 Yanıtla
    Selcuk Y.
    Katılımcı

Hocam pentium II koca bir video kaseti gibiydi evlat! Kasanın kapaını açtığında o siyah plastik kutunun üzerinde parlayan gümüı renkli ‘Intel Pentium II’ hologramını gördün mü için titrerdi.

O kartuşu Slot 1’e takarken kasanın yanındaki plastik destek ayaklarını (CPU Retention Mechanism) kırmamak için akla karayı seçerdik; yerine ‘çat’ diye oturduıunda sanki tank mermisi namluya sürülmüı gibi ses çıkardı! Termal macun sürmek için o plastik kartuşun tırnaklarını tornavidayla kırmaya çalışırken az işlemci PCB’si çizilmedi.

#56350 Yanıtla
    Son Oluru Ne
    Katılımcı

@tayfun_tr yazdı:
    “pentium 2 neden kaset kartuş gibiydi slot 1”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56372 Yanıtla
    TayfunTR
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56395 Yanıtla
    Yasin94
    Katılımcı

@tayfun_tr yazdı:
    “pentium 2 neden kaset kartuş gibiydi slot 1”

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: pentium 2 neden kaset kartuş gibiydi slot 1
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT