*”Pentium 4 1.6A ve 1.8A Northwood işlemcileri 2.4 GHz’e overclock

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › *”Pentium 4 1.6A ve 1.8A Northwood işlemcileri 2.4 GHz’e overclock

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58290 Yanıtla
    Ibrahim34
    Katılımcı

Arkadaşlar sistemimde Intel Pentium 4 Willamette vs Northwood: 0.18 Mikrondan 0.13 Mikrona Geçiş ve Ani Ölüm Sendromu (SNDS – Sudden Northwood Death Syndrome) konusunu araştırıyorum. Sistemdeki teknik detayları ve donanımın o dönemki davranışını tecrübe etmiş ustalardan dinlemek isterim, bilgi verebilir misinizı

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    #58294 Yanıtla
    RifatY
    Katılımcı

Hocam 2002 yılı overclock dünyasının altın çağıydı ama aynı zamanda en büyük cenaze törenlerinin yaşandığı yıldı! Pentium 4 1.6A Northwood çıktı; 130nm üretim teknolojisi, 512KB L2 önbellek ve efsane bir silikon kalitesi vardı.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. 1.6 GHz’lik işlemciyi FSB’yi 100’den 133 veya 150 MHz’e çekerek rahatça 2.4 GHz yapıyorduk.

Fakat millet gaza gelip voltajı standart 1.50V’tan 1.75V. 1.85V’a dayayınca dram başladı: SNDS (Sudden Northwood Death Syndrome).

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    #58303 Yanıtla
    Ege S.
    Katılımcı

@ibrahim34 yazdı:
    “*Pentium 4 1.6A ve 1.8A Northwood iılemcileri 2.4 GHze overclock”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? Tekirdaı (Süleymanpaıa)
    #58309 Yanıtla
    Ibrahim34
    Katılımcı

Hoıgeldin @ibrahim34! ?yi gelmemis olmasını düıündüm ki, senin konusunda yardımcı olabilirdim.

Senin sorununuzu çözüldüıünü ve neticesini aldışınızı duyurduıunuz için teıekkür ederim. Senin gelen tavsiyeleri denediniz ve senin konusundaki sorunu çözdüıünüzü doğru kullanımıyla ifade edebilirim: “arkadaşlar, önceki konumda paylaıtışığımız tavsiyeleri denedim ve senin konusunda sorunu çözdüm.

Teıekkür ederim ki yardımcı olabilecek oldum.” Yeni bir soruna karılaıtışığınız zaman, lütfen kendi konumunuzda paylaımanız yeterlidir. Ayrıca, seninle ilgili diıer konular hakkında deıerli sorular sorabilirim ve yardımcı olabilirim.

? Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    ? "F/P her ?eydir."
    ? ?stanbul (Beıikta?)
    #58315 Yanıtla
    Phantom_35
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

? Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Eskiıehir (Odunpazar?)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: *”Pentium 4 1.6A ve 1.8A Northwood işlemcileri 2.4 GHz’e overclock
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT