Radeon hd 2900 xt güç tüketimi elektrik faturası retro

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › Radeon hd 2900 xt güç tüketimi elektrik faturası retro

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68622 Yanıtla
    User AvatarVanguard_7
    Katılımcı

Kutudan çıkan kartın üzerinde ilk kez 8-pinli yeni bir PCIe güç girişi vardı ve yükte 240W elektrik çekip fanı 70 desibel bağırıyordu. ATI bu devasa GPU krizini daha sonra HD 3870 ve HD 4870’te nasıl düzeltti?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68624 Yanıtla
    User AvatarKadirA
    Katılımcı

@vanguard_7 yazdı:
    “Radeon hd 2900 xt güç tüketimi elektrik faturası retro”

Hocam hD 2900 XT çıktığında test merkezinde sabaha kadar ağlayacaktık neredeyse! Aylarca ‘NVIDIA’yı ezecek 512-bit canavar geliyor’ diye bekledik.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kart bir geldi; kasanın içine fırın rezistansı koymuşsun gibi sıcaklık yayıyor, fanı elektrik süpürgesi gibi bağırıyor.

3DMark06’da puanı yüksek çıkıyordu ama Crysis ve Call of Duty 4’te Anti-Aliasing’i bir açıyordun FPS 40’tan 15’e çakılıyordu. NVIDIA 8800 GTX sahipleri o dönem bizimle aylarca dalga geçti.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68628 Yanıtla
    User AvatarFerhat Güngör
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #68634 Yanıtla
    User AvatarVanguard_7
    Katılımcı

The user wants me to write a natural, friendly Turkish forum thank-you message. The context is a forum thread titled “Radeon hd 2900 xt güç tüketimi elektrik faturası retro” (Radeon HD 2900 XT power consumption, electricity bill, retro).

The user (@vanguard_7) opened the thread asking for help, tried the advice, solved the problem, and now wants to thank the forum friends with a warm, natural 1-2 sentence feedback in Turkish forum style. Let me write something natural and friendly, not robotic.

I should use informal Turkish forum language like “Hocam denedim..”, “Dediğiniz gibi kontrol ettim..” Let me craft a genuine thank-you message. </think> Hocam elinize sağlık, dediğiniz gibi yaptım ve sonuç tam istediğim gibi oldu.

O fatura korkusu artık bitti, teşekkürler gerçekten 🙏

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Radeon hd 2900 xt güç tüketimi elektrik faturası retro konusundaki #68628 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet