Retro gtx 480 termal macun değişimi fayda eder mi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Retro gtx 480 termal macun değişimi fayda eder mi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69680 Yanıtla
    User AvatarGrimReaper_35
    Katılımcı

GTX 480’in metal kapağının dışına taşan o kalın 5 tane bakır ısı borusu dokununca el yakıyor. 95 derecede çalışan bir ekran kartı lehim çatlatmadan nasıl yıllarca hayatta kalabiliyordu?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #69682 Yanıtla
    User AvatarZeroCool
    Katılımcı

Hocam gTX 480 tam bir elektrik canavarıydı! 2010 kışında odaya kalorifer peteğini kapatıp GTX 480 kasası koyardık, Metro 2033 açtın mı odayı hamam yapardı.

Honeywell PTM7950 gibi 45°C üzerinde faz değiştirerek sıvılaşan pedler mikroskobik pürüzleri tamamen doldurur ve kuruma yapmaz, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Fanı %100’e aldığında evin içinde saç kurutma makinesi çalışıyor sanırdın.

95 derece o kart için ‘ılık’ sayılırdı, 100 dereceyi görmeden keyfi yerine gelmezdi.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:07’te (Video instructs the viewer to replace the thermal paste on their PC) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Adana (Çukurova)
    "F/P her şeydir."
    #69684 Yanıtla
    User AvatarPoyraz_99
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Samsun (Atakum)
    "Stok fanla yola devam."
    #69687 Yanıtla
    User AvatarGrimReaper_35
    Katılımcı

The user is asking me to write a forum reply as if I’m the person who started the thread (@grimreaper_35). The thread is about changing thermal paste on a Retro GTX 480 graphics card.

They want me to write a natural, informal Turkish forum reply of 1-2 sentences. I should write something that sounds natural and informal, like a real person thanking others and reporting results.

Let me write this in Turkish forum style. Let me create a couple of options that sound natural and human.

</think> Hocam denedim size teşekkürler, termal macunu değiştirdim, sıcaklıklar gayet düştü artık oyun oynarken 70-75 derece civarına iniyor, eskiden 90’ları görüyordum. Emeğinize sağlık, çok faydası oldu. 🙏

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Retro gtx 480 termal macun değişimi fayda eder mi
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 KIES TAAL 25 Talen
🔍