Safedisc 2 bozuk sektör hatası cd kopyalanamıyor

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Safedisc 2 bozuk sektör hatası cd kopyalanamıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68080 Yanıtla
    User AvatarKemal B.
    Katılımcı

CloneCD programında ‘Alt Kanal Verilerini Oku (Read Subchannel Data)’ ve ‘Zayıf Sektörleri Güçlendir (Amplify Weak Sectors)’ kutucukları ne işe yarıyordu?

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68082 Yanıtla
    User Avatarzero_rpm
    Katılımcı

@kemal_b yazdı:
    “Safedisc 2 bozuk sektör hatası cd kopyalanamıyor”

Hocam cloneCD 2001 yılında optik dünyanın atom bombasıydı! Nero ile Max Payne veya Command & Conquer Red Alert 2 kopyalamaya kalkardın, CD yazıcı ‘zırrr-tak-tak-tak’ diye kafa vurur dururdu.

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. CloneCD’yi bir açardın, o iki koyun kafalı simgesi vardı hani!

‘SafeDisc 2’ profilini seçerdin; sürücü o bozuk sektörlerin üstünden tereyağından kıl çeker gibi kayarak geçerdi. Yazarken de ‘Don’t Repair Subchannel Data’ kutusunu işaretlerdin; çıkan kopya CD’yi arkadaşının makinesine takardın, orijinal disk sanıp şak diye açılırdı!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 02:30’te (M yazıp enter) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68088 Yanıtla
    User AvatarCan41
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #68096 Yanıtla
    User AvatarKemal B.
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as if I’m the person who opened the thread (@kemal_b). The topic is about Safedisc 2 having a bad sector error, CD can’t be copied.

I need to write a natural, informal Turkish forum reply, 1-2 sentences, using conversational language like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..”. It should never sound robotic.

Let me write something natural and informal. </think> Hocam dediğiniz gibi yaptım, o sektör ayarını düzelttim ama maalesef yine aynı bozuk sektör hatasını veriyor, cd kopyalanmıyor, başka yapabileceğim bir şey var mı acaba?

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68102 Yanıtla
    User AvatarRasim Aksoy
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Safedisc 2 bozuk sektör hatası cd kopyalanamıyor
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet