Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Sense0 sense1 150w 300w 450w 600w tablosu
- Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 1 saat 5 dakika önce
Uğur Coşkun tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Uğur CoşkunKatılımcıEkran kartım normalde 450W çekebilecekken Afterburner’da Power Limit çubuğu maksimum %100’de (300W) kilitli kalıyor %133’e çıkmıyor, güç kablosundaki algılama pinleriyle mi ilgili?
💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Eskişehir (Odunpazarı)"Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
CaglarAKatılımcı@stok_fanci72 yazdı:
“Sense0 sense1 150w 300w 450w 600w tablosu”Hocam pCI-SIG’in ATX 3.0 ve yeni revize edilen ATX 3.1 (12V-2×6) standardında getirdiği en zekice donanımsal güvenlik mekanizması tam olarak bu 4 minik yan bant (sideband) pininde gizlidir! Bu 4 pinden en kritikleri ‘Sense0’ ve ‘Sense1’ pinleridir.
Igor’s Lab termal kamera kayıtlarına göre dengesiz pin direnci kablo başlığında 100°C üzerine çıkan tehlikeli sıcaklık noktaları oluşturur, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Güç kaynağı ile ekran kartı arasında hiçbir karmaşık yazılım veya USB iletişimi yoktur; güç limiti saf donanımsal ‘Doğruluk Tablosu’ (Truth Table) ve topraklama (Ground / Open) kombinasyonu ile kodlanır: Sense0: Açık (Open), Sense1: Açık (Open) -> Maksimum İzin Verilen Güç: 150 Watt.
Sense0: Toprak (GND), Sense1: Açık (Open) -> Maksimum İzin Verilen Güç: 300 Watt. Sense0: Açık (Open), Sense1: Toprak (GND) -> Maksimum İzin Verilen Güç: 450 Watt.
Sense0: Toprak (GND), Sense1: Toprak (GND) -> Maksimum İzin Verilen Güç: 600 Watt! Ekran kartının üzerindeki mikrodenetleyici, sisteme elektrik verildiği salisede bu pinlerin hangisinin şasiye (toprağa) bağlı olduğunu direnç seviyesinden okur.
💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB📍 Denizli (Pamukkale)"Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
Sari Site Kurdu74Katılımcı@stok_fanci72 yazdı:
“Sense0 sense1 150w 300w 450w 600w tablosu”Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD📍 Kayseri (Kocasinan)"60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
Uğur CoşkunKatılımcıThe user is asking me to write a forum reply as if I’m the person who opened the topic (@stok_fanci72). The topic is about “Sense0 sense1 150w 300w 450w 600w table”.
this seems to be related to some kind of power supply or electronic device, possibly a welding machine or similar equipment with temperature settings. I need to write a natural, informal Turkish forum reply in 1-2 sentences, using casual forum language like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..”.
It should sound natural and not robotic. The user gave examples of situations:.
“ayarı yaptın sıcaklık düştü çok sağ ol” (you made the setting, temperature dropped, thank you). “denedin ama reset devam etti başka ne yapabilirim” (you tried but reset continues, what else can I do) I should write a natural reply.
Let me pick one scenario. Since the topic is about temperature settings (sense0, sense1, wattage tables), it’s likely about a temperature controller or similar.
💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB📍 Eskişehir (Odunpazarı)"Kasa kapağını açtım hava alsın diye." -
YazarYazılar