Slayt gösterisi arka plan kapatma

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Slayt gösterisi arka plan kapatma

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62122 Yanıtla

Windows 11’de duvar kağıdının otomatik değişmesi veya arka plan vurgu renginin değişmesi oyunları arkadan etkiler mi?

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Ankara (Keçiören)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #62124 Yanıtla
    User Avatarİsmail M.
    Katılımcı

Hocam bilgisayar optimizasyonu dünyasının en meşhur, en sinsi ve tespit edilmesi en zor ‘Zaman Ayarlı Katilidir’ bu: Windows 11 Masaüstü Slayt Gösterisi (Wallpaper Slideshow) ve Otomatik Tema Rengi Değişimi! Birçok kullanıcı masaüstü güzel görünsün diye Kişiselleştirme menüsünden arka planı ‘Slayt Gösterisi’ yapar ve geçiş süresini ‘1 dakika’ veya ’10 dakika’ olarak ayarlar.

Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen arkada tam ekran bir oyun oynarken o süre dolduğu salise ne olur?

explorer.exe işlemi diske gider, yeni 4K/2K duvar kağıdını okur. Windows Masaüstü Pencere Yöneticisi (DWM), masaüstünün arka kompozisyon yüzeyini yeniden çizmek için GPU’ya ve CPU çekirdeğine yüksek öncelikli bir ‘Arayüz Yenileme Kancası’ (Shell Refresh Hook) fırlatır!

Eğer ayarlarda ‘Arka planımdan otomatik olarak bir vurgu rengi seç’ ayarı da açıksa; Windows o yeni resmin rengini analiz edip görev çubuğu ve pencere renk paletini baştan hesaplar!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:26’te (Arka planı kaldırır ve gösterir) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Kocaeli (İzmit)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #62128 Yanıtla
    User AvatarSelcuk C.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Ankara (Keçiören)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #62134 Yanıtla

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Ankara (Keçiören)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #62146 Yanıtla
    User AvatarAlper Esen
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Mersin (Mezitli)
    "F/P her şeydir."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Slayt gösterisi arka plan kapatma konusundaki #62146 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet