Sli koprusu takmazsak ne olur

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68434 Yanıtla
    User AvatarBarış Duran
    Katılımcı

İki tane GeForce 8800 GT ekran kartını SLI yapmak için anakarta taktım. Kutunun içinden parmak kadar esnek kahverengi bir şerit kablo (SLI Bridge) çıktı. Arkadaşım ‘O esnek kabloyu takmasan da olur, anakartın PCI Express yuvası üzerinden de SLI çalışıyor’ dedi. Gerçekten köprü takmadan SLI çalışır mı? Köprüyü takınca ne değişiyor?

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68438 Yanıtla
    User AvatarEmir Gültekin
    Katılımcı

Hocam kasada yan yana iki tane GeForce 8800 GTX duracak, aralarında da o sert SLI köprüsü parlayacak. 2006’da o manzarayı gören adamın önünde saygıyla eğilirdin!

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Köprüyü takmayı unutan acemiler ‘SLI açtım Crysis hala kasıyor’ derdi; köprüyü bir takardın FPS ikiye katlanırdı.

O köprü olmadan kartlar birbirinin ne yaptığından habersiz kalırdı.

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    📍 İzmir (Bornova)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #68445 Yanıtla
    User AvatarSinerji Hazir Sistem
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PSU’dan ikinci bağımsız PCIe kablosunu taktım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #68452 Yanıtla
    User AvatarBarış Duran
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68458 Yanıtla
    User AvatarSelcuk C.
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Ankara (Keçiören)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #68466 Yanıtla
    User AvatarUfuk Başar
    Katılımcı

@yunus26 yazdı:
    “Sli koprusu takmazsak ne olur”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Sli koprusu takmazsak ne olur konusundaki #68452 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet