Ana sayfa › Forumlar › Overclock & Performans Tuning › İşlemci & RAM Hız Aşırtma (Overclocking) › slot 1 pentium 2 kartuş işlemci soğutucu sökme
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 gün 12 saat önce
Eldenteslim3487 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Turgut93KatılımcıCeleron 300A neden dönemin en efsane overclock iılemcisi olduı Pentium II den daha m? hızlıydıı
? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."? Balıkesir (Karesi)
nvme_heatsink_trKatılımcıDostum selam. Bak bu durum çok tipik bir hadisedir.
Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER deıiıkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. İşlemci ambalajlama evrimi, L2 önbellek mimarisi ve saat çarpanı analizi: 1997’de Intel, Pentium Pro ve Pentium II ile birlikte iılemciyi anakarta takılan dikey bir kartuş (SECC.
Slot içine yerleıtirdi. Bunun temel sebebi, o dönemin silikon teknolojisinde 512\t KB L2 önbelleıin doırudan işlemci kalıbına (die) sımaması ve PCB üzerine harici SRAM çipleri olarak lehimlenmesi zorunluluıuydu (bu önbellek CPU hızının yarısında çalığıyordu).
1998’de çıkan ucuz bütçeli Celeron 300A (Mendocino), devrimsel bir yenilikle L2 önbelleıi 128\t KB’a düıürdü ancak doırudan silikon kalıbın içine entegre ederek çekirdekle ‘Tam Hızda (1: ‘ çalıştırdı. İşlemci standartta 66\t MHz FSB ile 300\t MHz çalığıyordu (4.5 \times .
Ancak silikon o kadar kaliteliydi ki, Abit BH6 gibi efsanevi Intel 440BX anakartlarda veya ucuz ‘Slocket’ adaptör kartlarında tek bir jumper ayarıyla FSB 100\t MHz’e fırlatıldışında (4.5 \times 100 = 450\t MHz), işlemci sıfır voltaj artışığıyla \%50 hızlanıyordu.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:46’te (Processori çıkarıp eklemeyi gösteriyorum) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
https://www.youtube.com/watchıv=qu9s-i1avW8&t=46s
? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."? Kocaeli (?zmit)
Quantum_7KatılımcıHocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."📍 İstanbul (Üsküdar)
Turgut93KatılımcıHocam soğutucuyu söküp kontrol ettim, tavsiyenizi harfi harfine uyguladıktan sonra sistemi yüke soktum. sıcaklıklar tamamen normale döndü, çok teıekkür ederim.
? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."? Balıkesir (Karesi)
Berke04Katılımcı@turgut93 yazdı:
“slot 1 pentium 2 kartuş işlemci soğutucu sökme”Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.
? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless? "Desibelsiz saf güç sanattır."? ?zmir (Buca)
Eldenteslim3487KatılımcıAynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.
? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."? ?stanbul (Beıikta?) -
YazarYazılar