Steamde oyun indirirken indirme hızı 50 mb/sden birden 0 bayta düşüyor

होम › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Simülasyon, Oyun Kolları & Yayın हार्डवेयरı › Steamde oyun indirirken indirme hızı 50 mb/sden birden 0 bayta düşüyor

6 Articles görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Author
    Articles
  • #67337 Yanıtla
    User AvatarCayOcagiReis Güneş
    Katılımcı

steamde gta 5 indirirken ‘disk yazma hatası’ verdi indirme duraklatıldı diyor devam et diyorum yine aynı hatayı veriyor diskte 200 gb boş yer var neden yazar bunu

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #67341 Yanıtla
    User AvatarErkan Doğan
    Katılımcı

Hocam Bu durum internet hızınla değil, DİSKİNİN İNDİRİLEN VERİYİ İŞLEME HIZIYLA alakalıdır. Steam oyunları sunucudan saf dosya olarak indirmez; aşırı sıkıştırılmış paketler halinde indirir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. İnternetin dosyayı çekerken aynı anda işlemcin o paketi açar (Decompress) ve diske yazar.

Eğer oyun kurduğun disk DRAM önbelleği olmayan ucuz bir SSD ise veya eski bir mekanik HDD ise: SSD’nin SLC önbelleği ilk 15-20 GB’ta dolar ve yazma hızı 500 MB/s’den aniden 20-30 MB/s’ye çakılır! Disk yetişemediği için Steam kuyruğu bekletmek amacıyla internet indirme hızını 0 Bytes’a çeker (yeşil disk grafiği çalışmaya devam eder).

Çözüm: Oyunu kaliteli, DRAM önbellekli bir NVMe SSD’ye kur. Steam -> Ayarlar -> İndirmeler -> ‘İndirme Önbelleğini Temizle’ (Clear Cache) yap.

Windows Defender veya üçüncü parti antivirüsün gerçek zamanlı korumasında Steam indirme klasörünü (steamapps/downloading) dışlama listesine ekle; antivirüs her inen geçici dosyayı taramaya çalıştığı için disk yazma hatası fırlatır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:42’te (Steam indirme ön belleğini temizlemek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Lehim erir, devre susmaz."
    #67348 Yanıtla
    User AvatarBarış A.
    Katılımcı

Disk Yazma Hatası’ (Disk Write Error) alıyorsan: İndirilen klasördeki dosyalardan biri kilitlenmiş veya diskte bozuk sektör (bad sector) oluşmuştur. Diski CrystalDiskInfo ile kontrol et, sağlık durumu ‘Dikkat’ ise disk ömrünü tamamlıyordur.

Sağlık normalse indirmeyi duraklat, Steam klasöründeki steamapps/downloading içindeki ilgili oyun ID klasörünü silip indirmeyi baştan başlat.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Aydın (Efeler)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #67352 Yanıtla
    User AvatarCayOcagiReis Güneş
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #67356 Yanıtla
    User AvatarJuggernaut_35
    Katılımcı

Hayırlı olsun hocam, sorunun çözülmesi güzel. SMART verilerini ve disk sağlığını arada bir kontrol etmeyi ihmal etme, iyi günlerde kullan.

Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #67363 Yanıtla
    User AvatarShadowWalker_34
    Katılımcı

Hayırlı olsun hocam, sorunun çözülmesi güzel. SMART verilerini ve disk sağlığını arada bir kontrol etmeyi ihmal etme, iyi günlerde kullan.

Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 Adana (Seyhan)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
6 Articles görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Steamde oyun indirirken indirme hızı 50 mb/sden birden 0 bayta düşüyor
Bilgileriniz:

आप किसके बारे में उत्सुक हैं?

Type at least 3 characters.

Explore

🌍 भाषा चुनें 25 भाषाएं
🔍