system interrupts yüzde 100 işlemci kullanımı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › system interrupts yüzde 100 işlemci kullanımı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60081 Yanıtla
    Stok Sogutucu Magduru
    Katılımcı

Oyun oynarken anlık saniyelik drop yiyordum. Arka planda LatencyMon çalıştırdım; ‘Your system seems to be having difficulty handling real-time audio’ uyarısı verdi. nvlddmkm.sys ve wdf01000.sys dosyalarının DPC gecikmesi 4000 mikrosaniyeye fırlamış. Sistem kesintileri tavan yapıyor. Hangi aygıtın sapıttığını nasıl bulurum?

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 Malatya (Battalgazi)
    #60085 Yanıtla
    delidci
    Katılımcı

Hocam serdar ve Cem kardeşim selamlar. Görev Yöneticisi’ndeki ‘Sistem Kesintileri’ bir virüs ya da bağımsız bir program DEĞİLDİR; sağ tıklayıp kapatamazsınız!

Techolay ve Guru3D rehberlerinde tavsiye edildiği üzere internet bağlantısını kesip DDU’yu Güvenli Modda çalıştırmalı ve ‘Temizle ve Yeniden Başlat’ demelisin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O satır, anakart üzerindeki donanımların işlemciye gönderdiği Donanımsal Kesme Taleplerinin (Hardware Interrupts / IRQ ve DPC) Windows tarafından görselleştirilmiş halidir.

Normal bir PC’de %0. %0.5 arasında durmalıdır.

Eğer %30-100’e fırlıyorsa, kasanın içindeki bir donanım veya o donanımın sürücüsü kilitlenmiş, işlemciye saniyede milyonlarca kez ‘Bana bak!’ diye çığlık atıyordur! Çözüm rehberiniz şudur: Suçluyu Bulma Aracı: LatencyMon (Cem doğru yolda): ResSoftware’in ücretsiz LatencyMon aracını indirin ve sol üstten ‘Play’ (Yeşil ok) butonuna basın.

Sistem kasılmaya başladığında ‘Drivers’ (Sürücüler) sekmesine geçin ve sütunu ‘Highest execution (ms)’ başlığına göre sıralayın:. ndis.sys / tcpip.sys: Wi-Fi adaptörünüz veya anakartın Ethernet kartı sürücüsü sapıtmıştır (Özellikle Intel I225-V / Realtek 2.5GbE eski sürücüleri).

nvlddmkm.sys / amdkmdag.sys: Ekran kartı sürücüsü DPC gecikmesine girmiştir. storahci.sys / iaStorAfs.sys: SATA SSD/Hard disk arızalıdır, kablosu oynamıştır veya bozuk sektörler yüzünden kontrolcü sonsuz okuma döngüsüne girmiştir!.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 Samsun (Atakum)
    #60123 Yanıtla
    Kupon Avcisi
    Katılımcı

@stok_sogutucu_magduru yazdı:
    “system interrupts yüzde 100 işlemci kullanımı”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    #60129 Yanıtla
    Stok Sogutucu Magduru
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 Malatya (Battalgazi)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: system interrupts yüzde 100 işlemci kullanımı
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT