Tier list psuya göre sistem toplama bütçe

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Tier list psuya göre sistem toplama bütçe

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69322 Yanıtla
    User Avatarsleeper_pc_tr
    Katılımcı

arkadaşlar sistem topluyorum foruma psu sordum herkes ‘kardeşim cultists network psu tier list’e bak oradan tier a veya tier b bir model seç sakın tier e veya f alma’ yazdı. bu tier listeyi kim hazırlıyor neye göre a b c diye ayırıyorlar benim beğendiğim rampage/gamepower psu neden f tier’da yer alıyor bu liste güvenilir mi

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Bursa (Nilüfer)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #69327 Yanıtla
    User AvatarEskiUye_2004
    Katılımcı

Hocam dünya üzerindeki tüm bağımsız donanım mühendislerinin ortak anayasasına hoş geldin usta! O listenin arkasında binlerce osiloskop testi, söküm analizi (teardown) ve yangın simülasyonu vardır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Seviyeleri ve anlamlarını özetleyelim: PSU Tier List Nedir ve Neden Güvenilirdir?

Cultists Network ve Aris (Hardware Busters) gibi bağımsız güç elektroniği gurularının; PSU’ların içini açıp kondansatör kalitesine (Japon 105°C vs Çin 85°C), voltaj dalgalanmasına (Ripple <25mV), Hold-up süresine ve koruma devrelerine göre derecelendirdiği küresel listedir. Kategori Hiyerarşisi:.

Tier A (En Üst Seviye / Altın Standart):. Kimler için?

RTX 4080, 4090, i9 / Ryzen 9 gibi tepe seviye pahalı sistemler için. Özellikleri: Saf 105°C Japon (Rubycon, Nichicon) kapasitörler, 10 yıl garanti, sıfır voltaj dalgalanması, ATX 3.0/3.1 desteği, mükemmel sessizlik.

Örnekler: Corsair RMx / Shift serisi, Seasonic Focus/Vertex, be quiet! Dark Power, MSI MAG A-GL/A-PCIE5 serisi.

Tier B (Orta Seviye / Fiyat-Performans Şampiyonu):. Kimler için?

RTX 4060 Ti, RTX 4070, RX 7700 XT gibi orta segment oyun sistemleri.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00’te (The budget of 60,000 TL and provides recommendations for upgrading a PC) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Samsun (Atakum)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #69330 Yanıtla
    User AvatarKaantr
    Katılımcı

Hocam ben kasanın yanında bedava geldi diye F-Tier bir PSU kullanıyordum, Tier List’te ‘Replace Immediately’ yazdığını görünce abartıyorlar dedim. 4 ay sonra sistem yükteyken şalter attı, PSU anakartın VRM’ini yaktı.

Gittim Tier-A Corsair RM750x aldım, meğer elektrik kalitesi bile PC’nin stabilitesini değiştiriyormuş. Listeye kesinlikle uyun.

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #69337 Yanıtla
    User Avatarsleeper_pc_tr
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as if I’m the person who started the topic (@sleeper_pc_tr). The topic was about building a PC system based on budget for a tier list.

I need to write 1-2 sentences in casual, natural Turkish forum language, mentioning that I tried the suggestions/steps. Let me write something natural and casual in Turkish forum style.

</think> Hocam denedim önerdiğiniz ayarları, bütçeye göre sistem toplarken çok işime yaradı, tekkardes oldunuz, elinize sağlık. Şimdi yavaş parçaları toplayıp kuruyorum, takıldıkça yine yazarım.

📍 Bursa (Nilüfer)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Tier list psuya göre sistem toplama bütçe konusundaki #69337 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet