tpm 2.0 açık olduşu halde windows 11 yüklenmiyor bu bilgisayar sistem

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › tpm 2.0 açık olduşu halde windows 11 yüklenmiyor bu bilgisayar sistem

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55024 Yanıtla
    Hasan94
    Katılımcı

format atarken ‘bu bilgisayar windows 11’i çalıştıramaz’ ekranında kalıyorum shift f10 ile bypass etme kodu neydi yardım edin

#55053 Yanıtla
    Eclipse_99
    Katılımcı

@hasan94 dedi ki:<br>”tpm 2.0 açık olduğu halde windows 11 yüklenmiyor bu bilgisayar sistem”

TPM 2.0’ın açık olması Windows 11 için TEK şart değildir; Microsoft 4 ayrı donanım bariyeri koymuştur: Öncelikle Işlemci nesli baraji (CPU Whitelist): İşlemciniz Intel 8. Nesil (Coffee Lake) veya AMD Zen 2 (Ryzen 3000 serisi ve üzeri) altındaysa (örneğin i7-7700K veya Ryzen 5 1600), TPM açık olsa bile resmi listede olmadığı için kuruluma izin vermez! İkinci olarak UEFI & SECURE BOOT & GPT DİSK ŞARTI: BIOS’ta CSM (Compatibility Support Module) açıksa sistem Eski (Legacy/MBR) modda çalışır. Windows 11 KESİNLİKLE Saf UEFI, CSM Disabled, Secure Boot Enabled ve diskin GPT bölümleme yapısında olmasını zorunlu kılar. Disk MBR ise CMD üzerinden veri kaybetmeden mbr2gpt /validate /allowFullOS ve mbr2gpt /convert /allowFullOS komutlarıyla GPT’ye çevirip BIOS’tan CSM’yi kapatmalısınız. Üçüncü olarak DETAYLI TEŞHİS: Microsoft’un yetersiz aracı yerine GitHub’dan WhyNotWin11 aracını indirin; hangi donanımın kırmızı yandığını (CPU mu, GPT mi, Secure Boot mu) tek saniyede görün. Son olarak da Resmi bypass çözümü: Eğer tek engel işlemci nesliyse, Windows 11 ISO’sunu Rufus ile USB’ye yazdırırken çıkan pop-up penceredeki ‘Remove requirement for 4GB+ RAM, Secure Boot and TPM 2.0’ kutucuğunu işaretleyin. Kurulum tıkır tıkır tamamlanır ve tüm Windows güncellemelerini sorunsuz almaya devam edersiniz.

#55163 Yanıtla
    Kraken_06
    Katılımcı

@hasan94 yazdı:
    <p style=”margin: 4px 0 0 0; font-style: italic;”>”tpm 2.0 açık olduşu halde windows 11 yüklenmiyor bu bilgisayar sistem”</p>

ben de ryzen 5 2600 iılemcili kasama win 11 kurarken çıldıracaktım ftpm açık ama yüklenmiyor diyordu. meıerse diskim 10 yıllık eski sistemden kalma mbr formatındaym?? bios da legacy moddaym??. rufus ile usb hazırlarken tpm ve cpu kontrolünü kaldırdım kurulum ekranında çat diye geçti sorunsuz kullanıyorum.

#55265 Yanıtla
    Hasan94
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, önerdiıiniz ayarı yaptıktan sonra sistemi stres testine soktum. 1 saattir ne kapanma var ne de Aşırı sıcaklık. Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, tavsiyeleriniz cuk oturdu.

#55343 Yanıtla
    Emre1905
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

#55386 Yanıtla
    Apex_99
    Katılımcı

@hasan94 yazdı:
    “tpm 2.0 açık olduşu halde windows 11 yüklenmiyor bu bilgisayar sistem”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: tpm 2.0 açık olduşu halde windows 11 yüklenmiyor bu bilgisayar sistem
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT