usb 3.2 gen 2 type-e key-a pini düzeltme

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › usb 3.2 gen 2 type-e key-a pini düzeltme

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59061 Yanıtla
    Takas Yok78
    Katılımcı

Beyler anakartımın USB Type-E (Key-A) portunun içindeki pinlerden biri kabloyu çıkarırken kırıldı. Sokete hiçbir ?ey takmasam anakart çalışır m? yoksa kısa devre devam eder miı kırık pini lehimletmek gerekir miı

? Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? ?stanbul (Bakırköy)
    #59064 Yanıtla
    Omen
    Katılımcı

@takas_yok78 yazdı:
    “usb 3.2 gen 2 type-e key-a pini düzeltme”

Reis PC montaj dünyasının en narin, en nefret edilen soketiyle tanışmışsın! O soketin resmi adı ‘USB 3.2 Gen 2 Type-E / Key-A (20-Pin)’ başlığıdır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Eski kaba USB 3.0 (19-pin) soketlerinin pinleri kalınken, bu Type-C soketinin içindeki 20 adet altın pin resmen saç teli kalınlığındadır.

Kabloyu 1 derece bile açılı veya zorlayarak sokmaya çalıştığında o minik pinler akordeon gibi içeri doğru katlanır. Kral güç tuşuna bastığında fanların yarım saniye kıpırdamasının sebebi şudur: Yamulan o iki pin %99 ihtimalle +5V VBUS pini ile GND (Toprak) pini!

Bu iki pin birbirine değdiği anda güç kaynağı anakarta voltaj verir vermez donanımsal Kısa Devre Koruması (SCP. Short Circuit Protection) devreye girer ve tüm sistemi ‘tık’ sesiyle kapatır; amacı anakartın veri yollarının yanmasını önlemektir.

Hocam çözümü için adım cerrahi operasyon yapman gerekir: *Güç kablosunu prizden çek, kasanın güç düğmesine 20 saniye basarak kondansatörleri tamamen boşalt. Güçlü bir el feneri ve telefonunun kamerasının makro modunu aç (veya büyüteç al).

Çok ince uçlu bir dikiş iğnesi veya cerrahi cımbız al.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Konya (Selçuklu)
    #59068 Yanıtla
    Eren35
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    ? "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    ? ?stanbul (Maltepe)
    #59074 Yanıtla
    Takas Yok78
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

? Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? ?stanbul (Bakırköy)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: usb 3.2 gen 2 type-e key-a pini düzeltme
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT