Valorant vgc servisi başlatılamıyor

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62150 Yanıtla
    User AvatarFatih T.
    Katılımcı

van 1067 hatası alıyorum vgc servisi elle başlatınca durduruldu diyor oyuna giremiyorum

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    #62154 Yanıtla
    User AvatarBerkay E.
    Katılımcı

Hocam vAN 1067’nin arkasındaki gizli tetikleyici şudur: Windows 11’de Riot Vanguard kernel sürücüsü (vgk.sys), sadece Secure Boot’un açık olmasına değil, sistemin saf UEFI Modunda çalışmasına ve VGC servisinin arka planda otomatik başlamasına bakar. Adım Kesin Çözüm: Win + R bas, services.msc yaz aç.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. vgc servisini bul -> Sağ tıkla Özellikler -> Başlangıç türünü Otomatik yap ve ‘Başlat’ butonuna bas.

BIOS’a gir, CSM Support ayarının kesinlikle Disabled olduğundan emin ol (CSM açıksa Secure Boot sahte aktif görünür). BIOS’ta Secure Boot menüsüne gir -> ‘Secure Boot Mode’ seçeneğini Custom yap, ardından ‘Restore Factory Keys’ (Fabrika Anahtarlarını Yükle) de ve tekrar Standard moda al.

Windows’ta CMD’yi yönetici aç ve şu komutu gir: bcdedit /set hypervisorlaunchtype auto (Vanguard sanallaştırma güvenliği için gereklidir). Bilgisayarı yeniden başlat, VAN 1067 tamamen yok olur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:54’te (Valorant’ı yeniden başlatır) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    #62159 Yanıtla
    User AvatarOsmanS
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #62166 Yanıtla
    User AvatarFatih T.
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Valorant vgc servisi başlatılamıyor konusundaki #62166 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet