Voodoo 3 vs tnt2 ultra hangisi daha iyi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › Voodoo 3 vs tnt2 ultra hangisi daha iyi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68292 Yanıtla
    User AvatarCanK
    Katılımcı

1999’da NVIDIA ‘TNT2 32-bit renk veriyor, 3dfx 16-bitte kaldı çamur gibi’ diye reklam yapıyordu. 3dfx ise ‘Bizim 16-bitimiz özel 22-bit filtreli, 32-bitten farksız ve 2 kat hızlı’ diyordu. Bu 22-bit renk filtresi hikayesi neydi?

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #68300 Yanıtla
    User AvatarVedatY
    Katılımcı

Hocam voodoo 3 2000’i kasaya takardık, yarım saat sonra kasanın sacına dokunurdun soba gibi sıcaktı! Korkudan eski bir 486 işlemci fanını o siyah bloğun üstüne vidayla tuttururduk.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ama o Glide akıcılığı yok muydu.

Need for Speed 3 veya Unreal Tournament açardın, 1024×768’de yağ gibi kayardı. NVIDIA TNT2 32-bit açınca yerlerde sürünürken biz Voodoo 3 ile 60 FPS’e kilitlerdik.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Video başlangıcı ve konu hakkında bahsediyor) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #68301 Yanıtla
    User AvatarMatrix_99
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #68306 Yanıtla
    User AvatarCanK
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiğiniz ayarı girdim, şu an donma yapmadan çalışıyor. Konuyu açtığıma değdi, elinize sağlık.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Voodoo 3 vs tnt2 ultra hangisi daha iyi
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet